Ali Karadeniz, akaryakıt alan Kooperatif ve şirketleri uyardı
 Kocaeli’nde akaryakıtı garantili olmayan yerlerden sırf ucuz olduğu için alan ve veresiye usulle çalışıp, alış verişini belgeye dayandıramayan ve denetimler sırasında da zor durumda kalarak büyük cezalar yiyen kooperatif ve şirketleri uyaran Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, ödemelerin mutlaka kredi kartı ya da havale usulü ile yapılmasını istedi.

Ali Karadeniz, veresiye usulle, güvenilir olmayan yerlerden yapılan alış verişte, maliyenin yaptığı kontroller sırasında hileli akaryakıt satılan yerden, düşük fiyatla mal alan kooperatif ve ya şirketler, yapılan incelemede ödemelerini kanıtlayamayınca zor durumda kaldıklarını belirterek, ‘’Bu durumda şirket ve ya kooperatif usulsüz alış veriş yaptığı gerekçesiyle, maliye tarafından cezalandırılıyor. Her ne kadar alış verişi doğru olsa da, bunu belgeye dayandıramayınca ceza kaçınılmaz oluyor. Şu anda, yaklaşık 450 bin lira ceza yiyen ve kamyonları bağlanan araç sahipleri var. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için akaryakıt alımlarını köklü kurtuluşlardan alsınlar ve ödemelerini de kart ya da banka havalesi yoluyla yapsınlar’’ dedi.

Karadeniz, bu hata nedeniyle bir çok araç sahibinin ceza yediğini ve ödeme zorluğu içinde kaldığını da belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817