banner2779
banner2752
banner2750

Ali Karadeniz Cumhurbaşkanı’na  Seslendi

Karadeniz, seslenişlnde Yenikapı konuşmasında söylenen KDV oranlarının taşıyıcı esnaf için yüzde 18’den, yüzde 1.5’a indirileceğinin söylendiğini, bu müjdeli haberi beklediklerini söyledi.

Karadeniz seslenişini şu cümlelerle gerçekleştirdi;

“Değerli Cumhurbaşkanımız,

Amacı   sadece rızkını  helalinden  temin ederek , hayatta ve ayakta kalabilme mücadelesi veren toplu taşıma   esnafının  muhterem şahsınıza arzuhalidir;

 Daha üst bir makam yok ki ahvalimizi anlatabilelim. Esnafımızın  faaliyetlerini sürdürebilmeleri  ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte ekonomik şartlara bağlı olarak gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Sevindirici olan tarafı  baş vurduğumuz merciler  hep umut verici konuşmuşlar ve Şahsınızın  İstanbul Yenikapı’daki  İftar programında Esnafımızın sıkıntılarına kulak vermiş olmanızın neticesi olarak yasal düzenlemeler yapılmış, ücretsiz yapılan toplu taşıma desteğine bir nebze  artış yapılmış ve öğrenci  ücretlerine ve  ücretsiz taşımalara belediyelerce destek verilmesi  karara bağlanmış ve çoğu illerde Belediyelerce  uygulaması başlamış bulunmaktadır. Kocaeli’de ücretsizlerin tamamı için olmasa da en azından öğrenci destek ödemesi yapılmaktadır.Diğer Büyükşehirlerdeki uygulamaların aynısının  Kocaeli içinde zamana yayarak uygulanacağı umudunu taşımaktayız ve bu konu hakkındaki  çalışmalarımız Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ile  sürdürülmektedir.Yenikapı iftar programında konuşulup  esnafımızı umutlandıran  ve hakikaten  bayağı bir nefes aldıracak  en önemli husus    KDV  de yapılacak %18 den %1,5 oranına yapılacak indirim. Yılbaşından sonra uygulamaya geçileceği sözü verilmişken  bu konu hakkında şu  ana kadar atılmış herhangi somut bir adım bulunmamaktadır. Yazımızın başında da arzettiğimiz üzere   Esnafımız sadece hayatta ve ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Faaliyetlerimizi sürdürürken yaşadığımız sıkıntıları  bizler dile getirmekten sizde dinlemekten usandığınızın farkındayız. Anayasamızın  173.maddesi(Esnaf ve sanatkarların korunması kanunu“Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır“der.Yine Anayasamızın 18.Maddesi“Hiç kimse zorla çalıştırılamaz angarya yasaktır“(Şekil ve şartları kanunla düzenlenmek üzere hükümlülük veya tutukluluk süreleri içinde çalıştırmalar;Olağan üstü hallerde  vatandaşlardan istenecek hizmetler ;Ülke ihtiyaçlarının zorunlu kıldığı anlarda öngörülen vatandaşlık ödevi niteliğindeki beden ve fikir çalışmaları,zorla çalıştırma sayılmaz) der.

Bizler bu toplumun bir parçası ve hizmetkarıyız. Derdi sadece rızkını kazanmak olan bu esnaf yaşadığı ekonomik zorluklar karşısında artık faaliyetlerini sürdüremez duruma gelmiştir.Yukarıda zikredilen kanun maddeleri  esnafın sorumlulukları olduğu kadar Devletinde esnafına sahip çıkma ve koruma zorunluluğu olduğunun apaçık delilidir.Muallakta kalan KDV indirimi konusu esnafın umutla beklediği ve esnafı rahatlatacak bir konudur.Gelir desteği adı altında Belediyelerce esnafa  yapılan ödemeler gibi esnaf lehine olan güzel gelişmenin  aynısının KDV indirimi konusunda gerekli yasal alt yapının yapılarak bir an önce hayata  geçirilmesi arzuhalimizdir.Saygılarımızı sunar,hürmetlerimizi arz ederiz.

Selam ve dua ile. “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751