Ali Karadeniz, esnaflar için de  Garanti fonu istedi
 Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, bir işte sigortalı olarak çalışanların, işsiz kaldıklarında faydalandıkları ve bir süre nefes almalarını sağlayan İşsizlik Sigortası benzeri bir fonun esnaf için de kurulmasını istedi.

Ali Karadeniz, sosyal devletin gereği olan bu uygulama ile kurulacak olan ‘’Esnaf Garanti Fonu’’n da birikecek paradan, işini kaybeden esnafın da bir süre yararlanmasının sağlanması gerektiğini ifade ederek, ‘’Dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafın, kamyonunu, minibüsünü kaybeden şoför esnafının, tıpkı işçiler gibi toparlanana kadar geçimini sağlayacak bir fona ihtiyacı var. Esnafın ödeyeceği yüzde 2’lik pirim kesintisi ile işsiz kalan esnaf bir süreliğine nefes alabilir. Devletin de katkısıyla bu birikim kısa zamanda büyür ve yeterli düzeye gelir. Zor nefes alan ve sıkıntılı günler yaşayan esnaf için bu fon bir an önce kurulmalı’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817