Ali Karadeniz Şoförleri Uyardı.

Oda başkanı Ali Karadeniz, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ve kazların önlenmesi amacını taşıyan hız tespiti uygulamasının 1 Temmuz 2017 günü itibariyle yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, ‘’Sürücüler normalde de güvenli bir yolculuk için bu kurallara uymalılar. Belirlenen tarihten sonra giriş ve çıkış noktaları arasındaki ortalama hızla plakaya ceza yazılmaya başlayacak. Sürücülerin sürpriz ceza tutanaklarıyla karşılaşmamaları için otoyollardaki hız limitlerine uymaları gerekiyor. Aksi halde iki nokta arasındaki varış süresiyle ortalama hız tespiti yapılacak ve ceza yazılacak’’ dedi.

Karadeniz, uygulamanın destekçisi olduklarını ve trafikte giden canların azalması için alınacak önlemleri desteklediklerini de belirtti.

Uygulama

1 Temmuz’da başlayacak uygulamaya göre, HGS/OGS geçiş sistemini  kullanan sürücünün, giriş ve çıkış noktaları arsındaki varış süresiyle, aracının özelliği göz önüne alınarak ortalama hız tespiti yapılacak. Tespit ile otoyollardaki hız limitinin üzerinde seyrettiği belirlenirse plakasına ceza yazılacak. Uygulamanın, otoyollardaki hız kaynaklı kazaların önlenmesi ve araçların egzoz emisyon gazlarının doğaya daha fazla zararının engellenerek, aşırı hızla fazla yakıt tüketiminin azaltılmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817