ALİ KARADENİZ, TATİLE ÇIKAN SÜRÜCÜLERİ UYARDI
 Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Ramazan Bayram tatiline çıkan sürücüleri uyararak, tatillerini acıyla sonlandırmamalarını istedi.

Ali Karadeniz yaptığı yazılı açıklamada, sürücülerin ilk olarak araçlarını uzun yola hazırlamalarını istedi. Karadeniz, bunun için yapılacak kontrolleri sıralarken, ‘’Önce aracınızın bakımını yaptırın ve muayenesinin tarihine bakın. Lastiklerin havasına bakın, yanınızda olması gereken ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, reflektör gibi malzemeleri hazırlayın. Göstergeleri kontrol edin. Gideceğiniz güzergahtaki yolun durumunu kontrol edin, üzerinize rahat elbise, ayaklarınıza da pedalları rahat hissedeceğiniz ayakkabı giyin. Her iki saatte bir 15 dakika muhakkak dinlenin’’ dedi.

Karadeniz, yola çıkmadan önce araç içindeki araçların sabitlenmesinin ve emniyet kemeri takılmasının en önemli unsurlardan olduğunu da hatırlatarak, ‘’Araç içinde dikkati dağıtacak, görüşü kapatacak eşya olmamalı. Yolda tüm trafik işaretlerine ve uyarılara uyulmalı. Sıcak havada yola sabah erken saatte çıkılmalı. Bol bol sıvı tüketilmesi de konsantrasyona katkı sağlayacaktır.Sürekli klimayla gitmeyin, zaman zaman camları açarak içeri temiz hava alın, öğlen saatlerini molada geçirin. Aşırı hızdan kaçının, mıcırlı yollara dikkat edin. Kısa farları muhakkak yakarak yolculuk edin ve takip mesafesine uyun’’ dedi.

Karadeniz, 1 Haziran 2010’ dan bu yana boyu 135 santimetrenin, ağırlığı da 36 kilonun altında olan çocuklara, çocuk güvenlik koltuğunun zorunlu olduğunu da belirterek, ‘’Bu kurala uyan ülkelerde kazalardaki çocuk ölüm oranı yüzde 3, uymayan ülkelerde ise yüzde 46’larda. Kazasız, arızasız yolculuklar dileriz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817