ALİKAHYA’DAKİ KAÇAK YAPIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
 Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan Belediyemizin de tarafı olduğu  Alikahya’daki  kaçak yapıyla ilgili olarak ( Gazi’nin Yerinin Yıkılması ) kamuoyunda oluşturulmak istenen bilgi kirliliğinin önüne geçebilmek için açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Haberde adı geçen Hasan Demir tarafından ‘Batı Alikahya Çiftliği Özel Ormanı “  üzerine yapılan inşaat, imar planlarımızda orman alanı içerisinde kalmakta olup, imara açılması mümkün değildir.

 

DAHA ÖNCE UYARILDI, KİMSEYE AYRICALIK TANIYAMAYIZ

 

İlgili şahsın İmar planlarında orman alanı olan bu parselde (9125) hisseli tapusu olması bu arsa üzerine herhangi bir yapı yapması anlamı taşımamakta olup, tüm vatandaşlarımızda olduğu gibi ilgili şahısın inşaatı da ruhsata tabidir. Hasan Demir tarafından yapılan inşaatın ruhsatı olmadığı gibi, daha sonra mağdur olmaması için yapılan kontroller sonucu 17.12.2014’de inşaatı durdurulmuş ve devam etmemesi tebliğ edilmiştir. Ancak inşaatına devam etmekte ısrarcı olmuş, bunun üzerine mühür işlemi yapılmıştır.

 

YASAL SÜREÇLER İZLENDİ

 

Mühür işlemi sonucu yasal süreç içerisinde önce para cezası, akabinde ise yıkımın yapılması ile ilgili Belediye Encümeni tarafından 26.01.2015 tarih 96 sayılı karar alınarak 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddelerinin uygulanması tamamen yasal süreçler içerisinde gerçekleştirilmiştir.

 

RUHSATSIZ İNŞAAT YAPMAYIN

 

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, kaçak inşaat yapmamaları konusunda uyarılarımız devam etmekte olup, yapanlarla ilgili olarak da yasalar çerçevesinde mücadelemiz devam edecektir. İnşaat ruhsatı olmadan yapılan kaçak yapılar, deprem yönünden de ciddi riskler oluşturmanın yanı sıra çarpık kentleşmeye de yol açmaktadır. Ayrıca  kaçak inşaat yapmak, ruhsatlı inşaat yapanlara da haksızlıktır.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817