Alikahya’ya 14 Dönümlük Hatıra Ormanı

Alikahya Atatürk Mahallesi’nde yaklaşık 14 dönümlük alandaki hatıra ormanına düzenlenen törenle 400’ü sedir, 600’ü ıhlamur olmak üzere toplam 1000 adet fidan dikildi.

Fidan dikim törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Kocaeli Eczacılar Odası Başkanı Bilal Arpacı,  AK Parti İzmit İlçe Başkan Vekili Rıfat Akbaş, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, Çanakkale Şehitleri ve Gazi Varisleri Derneği Başkanı Nedim Gürünlüoğlu, mahalle muhtarı Özgür Sarıca ile vatandaşlar katıldı.

BATI KESİYOR BİZ DİKİYORUZ

Başkan Doğan fidan dikiminde yaptığı konuşmada “ yeşil dostu bir belediye olarak İzmit’in daha da yeşil olması için çalışıyoruz. Her yıl on binlerce fidan dağıtıp dikiyoruz. Daha fazla yeşile ihtiyacımız var, daha yeşil bir İzmit’e ihtiyacımız var. Batılılar her yılbaşında çam ağaçlarını keserken biz ise onların tam aksine vatandaşlarımıza dikmeleri için on binlerce çam fidanı dağıtıyoruz. Kendilerini medeni olarak gören Batılılar ağaç keserken bizler ise  yeni fidanları toprakla buluşturuyoruz.  Biz de yılbaşını kutluyoruz ama çamı keserek değil, dikerek kutluyoruz. Eczacılarımızdan hatıra ormanıyla ilgili bir  talep gelince hiç düşünmeden kabul ettik. Bugün diktiğimiz fidanlar yarın ağaç olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817