Alkol yasağı genişletiliyor

Kocaeli Valiliği, İzmit’i alkollü içkiden tamamen temizlemeye yönelik adımları arka arkaya atmaya devam ediyor..


Barlar Sokağı bölgesinde bulunan İzmit şehir merkezinde faaliyet gösteren alkollü içkinin de verildiği iki kebap lokantası olan Sofra Ocakbaşı ile 01 Adana Ocakbaşı lokantalarının içki satış izinleri yenilenmedi.

YENİ YASA UYGULANIYOR
Tütün Alkol Piyasası Denetleme Kurulu (TAPDK) yasasında 5 Kasım itibariyle değişiklikler yapılmış, içkili lokanta izin belgesi almak daha da zor hale getirilmişti. Bu yeni yasanın ilk uygulamaları da Kocaeli Valiliği tarafından İzmit’te başlatıldı. Yıllardır müşterilerine kebap çeşitleri ile birlikte alkollü içki de servis eden, Sofra Ocakbaşı ile 01 Adana Ocakbaşı Lokantalarının içki satış belgesi, süresi dolduktan sonra 100 metre mesafede mescit bulunduğu gerekçesiyle yenilenmiyor.

İZMİT TEMİZLENECEK
Kocaeli Valiliği, İzmit’te alkollü içki satışı yapan büfe ve  çok sayıda bayiye “İçki şişeleri dışarıdan görülüyor” gerekçesiyle 5’er bin TL para cezası kesmişti. Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerinde bulunan, yıllardır faaliyet gösteren iki kebap lokantası, bundan sonra içki servisi yapamayacak. Böylece İzmit’te alkollü içki servisi de yapılan kebap lokantası kalmadı. Çevre sakinleri, valiliğin asıl hedefinin Barlar Sokağı’nın tamamı olduğunu iddia ediyor. Yeni yasanın uygulanması ile birlikte, Barlar sokağındaki bütün işletmeler “Mescide 100 metre mesafede” oldukları gerekçesiyle, süresi dolduğunda alkol satış belgesini yenileyemeyecek” diye kaygılanıyorlar.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817