Alperen Ocakları Mehmet Akif ve Yazıcıoğlu'nu anacak

. Ve bu şiirin ilk mısrası Anadolu’da büyük bir gök gürültüsüne neden olmuştu. “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak” sözüyle yeniden diriliş hecelemiş olan bu millet unuttuğu kimliğini İstiklal Marşı ile bulmuştu. “Bu devlete bir kimlik aranıyorsa İstiklal Marşı yeniden defalarca okunmalıdır” diyen ve Akif gibi Millet’ten başka hiçbir dayanağı olmayan, Milleti için mücadele eden ondan hemen hemen bir asır sonra gelen bir kahraman İstiklal Marşı’nın ilk dizesinde ki ruhu ihya ediyor ve  “Korkaklık Yok! Döneklik Yok! Uyuşukluk Yok! Biz varız! Biz varsak, millet var.” diyordu. O kahraman 21. Yüzyılda ki Bir Alperen yani Muhsin Yazıcıoğlu’dur.

Mehmet Akif, sözü bütün millete mal olmuş bir şair olmasına rağmen,  Mehmet Akif, sözünün bedelini ödemiş bir kahraman olmasına rağmen ne yazıktır ki bir avuç inanmış insan tarafından defnedilmiştir. Fakat o her eve İstiklal Marşı ile girmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu ise bir avuç inanmış insanla sürdürdüğü mücadelenin ardından vefatıyla her eve girmiş bir cenaze olmuştur. Milyonların eşliğinde Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı yazdığı Tacettin Dergahına defnedilmiştir. Farklı asırlarda yaşamış olmalarına rağmen ikisi birbirine İslam Davası adına kardeş, Milli İstiklal Davası adına yoldaştır.

Mehmet Akif Ersoy Hilal adına söz kuşanmış bir kahramandır, Muhsin Yazıcıoğlu ise Hilal adına mücadele etmiş bir güldür. Hilalin sözü olan Mehmet Akif’i vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle, Hilalin gülü Muhsin Yazıcıoğlu’nu ise 31 Aralıkta doğum günü olması hasebiyle rahmetle ve saygıyla anıyorum. Ayrıca bu vesileyle Hilalin Yıldızı olma mesuliyetini kendinde görenleri, Hilalin gülüne sevdalanmış Alperenleri ve tüm ülküdaşlarımızı 31 Aralık akşamı Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun doğum gününde Anıtpark Kampüsü karşısında bulunan ocağımıza davet ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817