banner2779
banner2752
banner2750

ALTIN FIRLADI SAHTESİ PATLADI!
 AYŞE EKİN GÜNDÜZ/UZMANPARA

Altın fiyatları son haftalarda rekor üzerine rekor tazelerken, dolandırıcılar yine iş başında. Hem vatandaş hem de kuyumcuların kabusu olan dolandırıcılar en çok sahte bilezik ve türevleri üzerinden işlem yapmaya çalışıyor.

'ELDEN ALMAYIN'

Uzmanlar ise ‘elden kesinlikle altın almayın’ uyarısında bulunuyor.

Kariyer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kuyumcular Odası eski Yönetim Kurulu üyesi Aziz Akbulut,  şu anda altın fiyatlarının hem dünyadaki hareketlilikten, hem petrol fiyatlarının hareketli olmasından hem de dolar/TL’deki hareketlilikten destek bulduğunu belirtti.

'EN ÇOK BİLEZİK ve TÜREVLERİNDE'

Gram altın fiyatının 120 liraya kadar dayandığını ifade eden Akbulut “Bunu fırsat bilen dolandırıcılar sahte altın ile hem vatandaşlarımızı kandırma yoluna gidiyor hem de Türkiye genelinde kuyumculara sahte patentli ürünleri satmaya çalışıyorlar” dedi.

“Bunun önüne geçmek için altın alıp satarken, bildiğiniz kuyumculardan alışveriş yapın” uyarısında bulunan Akbulut, elden kesinlikle altın alınmaması gerektiğini vurguladı.

Akbulut ayrıca dolandırıcıların en çok bilezik ve türev ürünleriyle vatandaşı ve kuyumcuları kandırmaya çalıştığını belirterek, son dönemce sosyal medyada kuyumcuların sahte altın satanları teşhir ettiğini söyledi.

kaynak: vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751