banner2779
banner2752
banner2750

  ALTIN KEMER SAHİBİNİ BEKLİYOR

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Cumartesi günü Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin dokuzuncusunu gerçekleştirecek. Seka Park Uçurtma Tepesi’nin önünde ve 14 kategoride yapılacak olan güreşler,  10.30’da alt boyların müsabakalarıyla başlayacak. Kentin spor bilincine yıllardır önemli katkı sunan Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri bu yıl Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli güreşçilerden merhum Ali Gürbüz anısına düzenlenecek.

 

KIRKPINAR ŞAMPİYONLAR GEÇİDİ YAŞANACAK

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde bir anlamda Kırkpınar şampiyonlarının geçidi yaşanacak. 2016 Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, yine geçen yılın başpehlivan üçüncüsü Şaban Yılmaz, 2015 Kırkpınar Şampiyonu Orhan Okullu, 2014 Kırkpınar Şampiyonu Fatih Atlı ve 2103 Kırkpınar Şampiyonu İsmail Balaban’ın yanı sıra Serhat Gökmen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı güreşçilerinden Faruk Akkoyun ve Nedim Gürel 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde kol bağlayacak. Bu kapsamda 41 başpehlivan er meydanına çıkacak. Ayrıca yine güreşlerde bin pehlivan güreşecek.

 

14 KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Güreşler;  baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük, küçük orta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak ve her boyda (kategoride) ilk 3 dereceye giren güreşçilere madalya verilecek.

 

ALTIN KEMER SAHİBİNİ BEKLİYOR

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan ünvanını elde edecek olan güreşçi altın kemer sahibi olacak. Güreşlerde derece sırlamasına göre; birinciye altın, ikinciye gümüş, ve üçüncülere bronz madalya verilecek.

 

ALİ GÜRBÜZ ANISINA DÜZENLENECEK

Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerini her yıl güreşe önemli katkılar sunmuş bir güreşçinin anısı ya da onuruna düzenliyor. Güreş camiası tarafından büyük vefa olarak değerlendirilen bu özellik bu yıl da kural bozmadı. 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri, bu yıl Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli pehlivanlardan Ali Gürbüz anısına düzenlenecek

 

BÜYÜKŞEHİR ONLARI UNUTMADI

İlki Hergeleci İbrahim, ikincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazanfer Bilge, dördüncüsü Adil - İrfan Altan, beşincisi Aydın Demir, altıncısı Vedat Özkan ve yedincisi Recep Güreşen onuru ve anısına gerçekleştirilen güreşler geçen yıl 45 kez Milli Takım forması giymiş ve ülkemize olimpiyat gururu yaşatmış Osman Kanbur onuruna düzenlenmişti.

 

ALİ GÜRBÜZ KİMDİR?

1938 yılında Bandırma’da doğan Ali Gürbüz, güreş hayatına 1955 yılında Bandırma’da başladı. 1956 yılında da ilk olarak Kırkpınar güreşlerine katıldı. Gürbüz vatani görevini 1959-1962 yılları arasında Gölcük Deniz Gücü Güreş Takımı’nda tamamladı. KBB Kağıtspor kulübünün olimpiyat şampiyonu olan sporcusu Hasan Gemici ile tanışmasının ardından İzmit’e yerleşen Gürbüz, burada önemli başarılar elde etti. 1963 yılında o zamanlar Seka sinemasında yapılan bir güreş turnuvasında Alman güreşçiyi yenen Ali Gürbüz hocası Hasan Gemici tarafından Kağıtspor Kulübüne alındı. 1963-1985 yılları arasında Seka Kağıt Fabrikası’nda çalıştı. 1982 yılında aktif güreş hayatını sonlandıran Ali Gürbüz, 1985 yılında SEKA’dan emekli oldu. Gürbüz iki oğlu Levent ve Bülent kardeşleri de güreşe yönlendirdi. Bülent Gürbüz, 1991 yılında Kırkpınar baş pehlivan ikincisi oldu. Levent Gürbüz ise Kırkpınar güreşlerinde dereceler elde etti. Ali Gürbüz’ün torunu olan Emre Gürbüz de güreş sporuyla ilgilenmektedir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751