Altın Kemeri Kocaeli’ye getireceğim
 Kendinden biraz bahseder misin Faruk ?

1984 İzmit doğumluyum. Aslen Kandıralıyız. 2011 Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek okulunu bitirdim.

 

Spora ne zaman ve nasıl başladın Faruk?

1996 yılında Mimar Sinan ilköğretim okulunu bitirdiğim zaman, yazın kuran kursuna gidiyordu. Caminin hocası Hamit Kaçmazoğlu, boş vakitlerde güreş yaptırıyordu. Bendeki yeteneği anlamış olacak ki güreş sporuna gitmemi söyledi. Zaten Hamit hocamızın oğlu Abdullah’ta güreş idmanlarına gidiyordu. Bir gün bende Abdullah’la SEKA’daki Güreş salonuna gittim. Erdinç Türkoğlu hocamız beni gördü ve idmana davet etti. İdmanlara çıkmaya başladım. İdmanda beni Alparslan Arslan arkadaşımla güreştirdiler. Oda, çok ufak boylu biriydi. O güreşte yenildim. Yenilince çok büyük hırs yaptım. Bir dahaki idmanda tekrar güreşeceğim umuduyla sürekli idmanlara gidiyordum. Ama o idmanlara gelmiyordu. İdmanların birine bir gün geldi. Hocama gidip güreşmek istediğimi söyledim. Hocamızda bizi güreştirdi. O kadar hırs yapmış olacağım ki Alparslan’ı yendim.

 

Daha sonraki spor yaşantını anlatabilir misin Faruk ?

Hocalarımız bizimle gerçekten çok ilgileniyordu. Yaklaşık bir buçuk yıl idmanlara gidip geldim. Hiçbir idmanımı kaçırmamaya çalıştım. Düzenli olarak idmanlara gidiyordum. Hırs yaptığım için hocalarımın yanı sıra bende kendim özel olarak çalışıyordum. Bir buçuk yılın ardından hocamız bana Çorum’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında yarışacağımı söyledi. Gerçekten çok heyecanlanmıştım. Takım arkadaşlarımla birlikte Çorum’a gittim. 42 kiloda mindere çıktım. Sekiz sporcuyu yenerek 1998 yılında Türkiye minikler serbest güreş şampiyonu oldum. İlk resmi müsabakamda altın madalya alarak büyük bir başarı kazandığım için antrenörlerim ve takım arkadaşlarım beni kutladı. Daha sonrada zaten başarılar ard arda gelmeye başladı. Başarılar gelmeye başlayınca ben daha da hırslandım ve çalışma tempomu arttırdım.

 

 

 

Daha sonra ne tür dereceler elde ettin ?

Minikler Türkiye şampiyonluğunun hemen ardından 1999 yılında yapılan Yıldızlar Türkiye şampiyonasında üçüncü oldum. 2001 yılında yapılan Yıldızlar Türkiye şampiyonasında ikinci oldum. 2003 yılında yapılan Gençler Türkiye şampiyonasında ise üçüncü oldum. 2004 yılında yapılan Gençler şampiyonasına ikinci oldum.

 

Yağlı Güreşe nasıl geçiş yaptın?

2006 yılında hocalarımla aldığım bir kararla minderi bırakarak yağlı güreş branşına geçtim. Minderden çok farklı olan Yağlı güreşe ilk başta adaptasyon sorunu yaşasamda kısa sürede bunu aştım. Başladığım yıl Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde küçük orta küçük boyda birinci oldum. Çok iyi bir performans yakalamama rağmen büyük bir talihsizlik sonucu 2007 yılındaki bir müsabakada bir pozisyonda ayağım kırıldı. Ayağımdan iki ameliyat geçirdim. Tedavimin ardından 2008 yılında Kırkpınar’da yapılan küçük orta büyük boy yağlı güreşlerinde üçüncü oldum.2009 yılında Kırkpınar’da büyük ortada üçüncü oldum. 2011 yılında baş altıda birinci olarak baş pehlivanlığa yükseldim.

 

Tekrar Mindere Dönüşün nasıl oldu peki?

Baş pehlivanlığa yükseldikten sonra yeniden mindere dönme kararı aldım. 2012 yılında Ankara’da yapılan Büyükler Serbest güreşlerinde Türkiye üçüncüsü oldum. Aynı yıl yapılan Uluslar arası Yaşar Doğu turnuvasında yine üçüncü oldum. Bu başarılarımla milli takıma girmeyi başardım.  2013 yılında İran’da yapılan Dünya kupası maçlarında müsabaka sırasında ayağım kitlendi ve yine sakatlandım. Ameliyatın ardından iki ay sonra 2014 yılında Antalya’da yapılan Türkiye şampiyonasına girdim ve ikinci oldum. Ardından Başbakanlık kupasında üçüncü oldum. Bu yıl Kırkpınar’da Fatih Atlı ile ikinci turda güzel bir müsabaka çıkarmama rağmen yenilerek elendim. Kırkpınar’ın ardından tarihi Elmalı güreşlerinde üçüncü oldum. Hemen ardından yapılan Paşa güreşlerinde ise Kırkpınar’da yenildiğim Fatih Atlı’yı finalde yenerek birinci oldum.

 

Bundan sonraki hedeflerin nelerdir?

Bu yıl yapılacak olan Tarihi Kırkpınar güreşlerinde baş pehlivan olmak istiyorum.  Ahmet Taşçı ustamızın ardından kentimize tekrardan altın kemeri getirmek istiyorum.

 

Son olarak neler söylemek istersin?

Bu sporu yapmamıza vesile olan büyüklerimize teşekkür ediyorum. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na, Kandıra Belediye Başkanımız Ünal Köken’e, kulüp başkanımız İslam Yücel’e, branş sorumlumuz Erhan Öztürk’e, her zaman yanımda olan aileme, hocalarımıza ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817