banner2779
banner2752
banner2750

 Altın Kiraz festivali Başlıyor

Festivalin tanıtımını basın toplantısıyla yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yağlı güreşler, konserler ve ok başta olmak üzere atışlarla festivalin kutlanacağını söyledi.

Tütünçiftlik Sahilde Kafe 1453’te düzenlenen kahvaltılı toplantıda, 44. Körfez Altın Kiraz Festivali’nin tanıtımını yapan İsmail Baran, 3 gün devam edecek olan festivalin 7 Temmuz Cuma günü Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünden saat 19.00 başlayacak olan kortej yürüyüşü ile start alacağını söyledi. Baran,  kortejin Ağadere caddesi ve Tuğrul Caddesi’nden Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar yürüyeceğini, ardından halk oyunları gösterisi ve İmera Konseri verileceğini söyledi. Festivalin ikinci gününde Yarımca’da Alparslan Türkeş Stadı’nda çocuk şenliği, halk oyunları gösterisi ve Mustafa Ceceli konseri düzenlenecek. Son günde de Körfez Sevindikli Köyü’nde yağlı güreş müsabakaları, ok atışı başta olmak üzere atışlar yapılacak.

Tanıtım programını anlatan Baran, ‘’Körfez sporun başkenti olacak diye yola çıktık ve bunu başarıyoruz. Şu anda belediye spor okullarında 3 bin 500 genç eğitim alıyor ve açılacak kapalı spor salonu, spor salonları ile bu sayı 7 bin olacak. Bakanlık ile anlaşma oldu, Spor Toto destekli olarak Tütünçiftlik’te Polis Karaolu altında Kapalı Spor Salonu’nu yapacağız’’ dedi. Daha sonra basın mensuplarına kiraz dağıtıldı. Festivalin son gününde yapılacak olan yağlı güreşlere bir çok ünlü güreşçinin, diğer gösterilere de 5 ülkeden gelen yaklaşık 200 sporcu ve folklorcu gencin eşlik edeceği belirtildi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751