Altın kulaçlar Bayramoğlu’nda yarıştı
 Altın kulaçlar Bayramoğlu’nda yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 18, 23 ve 25 Ağustos tarihlerinde mavi bayraklı sahillerinde organize ettiği Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın ikinci etabı bugün Darıca Bayramoğlu Plajı’nda yüzüldü. 2 bin metrelik parkurda ve 12 kategoride yapılan yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonuna bağlı 125 yüzücü katıldı.

BAŞKANLAR DA YÜZDÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yarışlara katılarak vatandaşlarla birlikte yüzdü. Büyükşehir Belediyesi yüzme yarışlarıyla bir hayali de gerçekleştirmiş oldu. Körfez’e ve çevreye yapılan yatırımları kabul eden doğa yeniden sularını Kocaelililere açtı. Yıllarca kıyılarından geçilirken, nefeslerin tutulduğu sahiller verilen emek ve yapılan arıtma tesisleriyle yeniden gülmeye başladı.

YOĞUN İLGİ    

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliği ile gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’nı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan,  AK Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil, Afkom Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Gebze Özel Kalem Müdürü Yasin Özlü, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Kater, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Kurul Başkanı ve Len Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar Özçağlayan, Kocaeli İl Temsilcisi Seyfi Kıvılcım, Gebze Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mücahit Sak ile çok sayıda vatandaş izledi.

BAŞKAN KARABACAK’TAN TEŞEKKÜR

Yarış öncesinde Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye yaptığı yatırımlar sayesinde bugün Kocaeli’nin denizlerinde yüzüldüğünü söyleyen Başkan Karabacak, “Bayramoğlu sahilini kısa bir süre önce Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte açtık. Bu ve bunun gibi organizasyonlarla da Bayramoğlu sahilini canlandırıyoruz. İnşallah ileride uluslar arası yarışlara evsahipliği yapacağız. Büyükşehir’in yaptığı yatırımlar sayesinde temiz bir denizde yüzme şansı yakaladık. Bu nedenle Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

HEDEF BAYRAMOĞLU’NA DA MAVİ BAYRAK

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, yıllar önce yapılan yanlışlar nedeniyle Kocaeli’nde denizlerin kirli ve sularında da yüzmenin imkansız olduğunu söyledi. Ancak Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye ve denize önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle bir ölüyü dirilttik. Kocaeli halkıyla denizi buluşturduk. Artık bir damla kirli suyumuzu denize bırakmıyoruz. Deniz de kendisine yapılan bu yatırımlara cevap veriyor. İşte artık bu denizlerde yüzebiliyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra ve Karamürsel sahillerinde yaptığı yatırımların neticesini verdiğini ve bugün bu sahillerde mavi bayrakların dalgalandığını hatırlatarak, “Bayramoğlu Plajı için de mavi bayrak başvurusu yaptık. Çünkü inanıyoruz ki bu sahil de mavi bayrağı hak ediyor. Hedefimiz sahilimize mavi bayrağı getirmek” şeklinde konuştu.

TEMİZ TUTALIM, SAHİP ÇIKALIM

Konuşmasında vatandaşlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, temizlemek kadar temiz tutmanın da büyük önem taşıdığını kaydetti. “Ben yere çöpü atarım, biri temizler” zihniyetinin yanlış olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bakın bu sahilden temizleme çalışmaları sırasında 2 bin küsur kamyon moloz çıkarttık. Ama yapılan çalışmayla deniz temizlendi. Ben tüm vatandaşlarımın bu durumu sevdiğini, beğendiğini biliyorum. Hepimizin denize sahip çıkması lazım. Benim hemşehrim medenidir, temizdir ve temizliği sever. Ve inanıyorum ki denizine de en iyi şekilde bakacaktır” şeklinde konuştu.

041 NUMARA İLE BAŞKAN KARAOSMANOĞLU

Konuşmalar ve verilen kısa aranın ardından yarış; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sahilde verdiği startla tüm kategorilerde aynı anda başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da 041 numara ile yarışa katılarak vatandaşlarla birlikte kulaç attı.

125 YÜZÜCÜ KATILDI

Yarışa aralarında Türkiye Yüzme Federasyonu’na bağlı lisanslı sporcular ile vatandaşların oluşturduğu 125 yüzücü katıldı. Yüzücüler 2 bin metrekarelik parkurda birincilik için kıyasıya mücadele verdi.

12 KATEGORİDE YAPILDI

Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katıldı. Bu 6 farklı yaş kategorileri de bay ve bayan olarak ayrı ayrı değerlendirildi. Toplamda 12 kategoride gerçekleşen yarışlarda tüm sporcuların dereceleri tek tek belirlendi.

12-14   YAŞ GRUBU’NUN ŞAMPİYONLARI

Yarış sonunda12-14 yaş bayanlar kategorisinde birinci Nilay Erkal olurken, erkeklerde aynı yaş grubunda birinciliği İsmail Buğra Aytepe elde etti. Aynı yaş grubunda bayanlarda Ceren Canayaz ikinci, üçüncü ise Tutku Ece Arıkök oldu. Bu yaş grubunda erkeklerde ikinciliği Barış Ahmet Yosmaoğlu, üçüncülüğü ise Nazmi Yağız Efe elde etti.

MADALYALARINI BAŞKANIN ELİNDEN ALDILAR

Tüm kategorilerde yarışların bitmesinin ardından ise madalya törenine geçildi. 12-14 yaş kategorisinde dereceye giren yüzücüler altın, gümüş ve bronz madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Diğer yaş gruplarında dereceye girenler yüzücülere ise madalyalarını yarışı izleyen protokol üyeleri verdi. Yarışlarda kategorilerinde dereceye giren ilk beş sporcuya nakdi ödülle destek sağlandı.

14 ZODYAK BOT GÖREV YAPTI

Yarış boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi) denizdeki yarış güvenliğini sağladı. Yarış süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ve Zabıta da görev başında oldu. Yüzücülerin güvenliği; bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile 14 zodyak tarafından sağlandı.

DARICA’NIN ŞAMPİYONLARI

Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda dereceye girenler şöyle:

KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF

 

 

 

 

1-

BAY     (12 - 14)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

 İsmail Buğra Aytepe

ALTIN

 

Y2.

Barış Ahmet Yosmaoğlu

GÜMÜŞ

3.

Nazmi Yağız Efe

BRONZ

 

 

 

 

2-

BAY     (15 - 18)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Berkan Sakal

ALTIN

 

2.

Aytunç Tulukçuoğlu

GÜMÜŞ

3.

Ege Mert Balcı

BRONZ

 

 

 

 

3-

BAY      (19 - 25)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Emre Öztürk

ALTIN

 

2.

Hasan Emre Musluoğlu

GÜMÜŞ

3.

Can Şerifoğlu

BRONZ

 

 

 

 

4-

BAY      (26 - 35)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Dursun Saru

ALTIN

 

2.

Duygun Yurteri

GÜMÜŞ

3.

Gökhan Öz

BRONZ

 

 

 

 

5-

BAY      (36 - 45)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Faruk Sarıbayır

ALTIN

 

2.

Ümit Kemal Cengiz

GÜMÜŞ

3.

Serhan Tamaş

BRONZ

 

 

 

 

6-

BAY      (46 + )

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Sadi Hakan Kaplancı

ALTIN

 

2.

Süreyya Ahmet Kip

GÜMÜŞ

3.

Kamil Alsaran

BRONZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI
DERECE SIRASI - ÖDÜL TASNİF

 

 

 

 

1-

BAYAN      (12 - 14)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Nilay Erkal

ALTIN

 

2.

Ceren Canayaz

GÜMÜŞ

3.

Tutku Ece Akıkök

BRONZ

 

 

 

 

2-

BAYAN      (15 - 18)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

İrem Damar

ALTIN

 

2.

Beyza Kordon

GÜMÜŞ

3.

Bengü Su Avcı

BRONZ

 

 

 

 

3-

BAYAN      (19 - 25)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Fatma Günışık Kumru

ALTIN

 

2.

Zühal Camgöz

GÜMÜŞ

3.

Gülsüm Çakır

BRONZ

 

 

 

 

4-

BAYAN      (26 - 35)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

 Pervin Ambarcılar

ALTIN

 

2.

Necla Güler

GÜMÜŞ

3.

Dilek Köse

BRONZ

 

 

 

 

5-

BAYAN      (36 - 45)

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Çilem Çelik

ALTIN

 

2.

Nurcan Volkan

GÜMÜŞ

3.

Nur Akok

BRONZ

 

 

 

 

6-

BAYAN      (46 + )

 

 

Derecesi

Adı Soyadı

Ödülü

 

1.

Ayşe Yasemin Yıldırım

ALTIN

 

2.

Yeşim Kip

GÜMÜŞ

3.

Sevinç Kurtçu

BRONZ

 

SON ETAP KARAMÜRSEL’DE

Büyükşehir Belediyesi; Açık Su Yüzme Şampiyonası’nın son etabını Pazar günü Karamürsel Altın Kemer Plajı’nda gerçekleştirecek. Karamürsel Altınkemer yarışları tüm kategoriler için 2 bin mt. mesafede yüzülecek. Bu yarışa da diğerlerinde olduğu gibi il içi ve dışının yanı sıra her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek.

MİLLİ TAKIMDAN SENKRONİZE GÖSTERİ

Öte yandan Pazar günü gerçekleştirilecek Karamürsel Altın Kemer Yarışı’nda  Bayan Senkronize Yüzme Milli Takım sporcuları muhteşem bir gösteri yapacak. 6 kişiden oluşan Milli Takım sporcuları su balesi olarak bilinen gösterileri ile yarışa renk katacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817