banner2779
banner2752
banner2750

AMAÇ AİLELERİ PARÇALANMADAN KURTARMAK

. Mahalle muhtarlarının katıldığı seminerde, ailelerin engelli ve hasta çocuklarına bakmaları için para ödendiğini ve amacın ailelerin bir arada kalmasını sağlamak olduğu söylendi.

Körfez Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen seminere, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Vekili İsa Taş, Derince Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Çiçek, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetin Kale, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Yanar ve mahalle muhtarları ile daire amirleri katıldılar.

Kadına şiddet konuşuldu

Seminerin sunumunu Derince Sosyal Hizmetler Merkezi görevlisi Sevgi Pamuk Şengül yaptı. Sunum da, bu güne kadar kadına şiddet konusunda yapılan çalışmalar, merkeze yapılan başvurular ve yapılan çalışmalar anlatıldı. Muhtarların merkezin Derince’de olması nedeniyle başvuruların Körfez’den yapılmasında sıkıntı olduğunu söylemesi üzerine, Kaymakam Can bu konuda gerekirse girişim yapılacağını söyledi.

Merkez Müdürü Adem Çiçek, 10 gün içinde Körfez’de de bir Sosyal Hizmetler Merkezi açılacağını ve başvuruların daha kolay olacağını söyledi.

Hedef aile birliğini korumak

Merkez Müdürü Adem Çiçek, yaptığı açıklamada devletin yaşlı, hasta ve engelli yakınlarına ve çocuklarına bakması için para ödediğini belirterek, ‘’Bir çocuğun koruma altına alınması ve bakımı 5 bin liraya mal oluyor. Kendi çocuğuna bakan yardıma muhtaç aileye çocuk başına 748 lira ödeniyor. Kaç çocuk varsa her fert için bu ödeme yapılıyor. Burada ki amaç annenin kendi çocuğuna bakmasını sağlamaktır. Her ne olursa olsun çocuğa annesinden daha iyi bakıcı olmaz. Buradaki amacımız ailelerin parçalanmasını engellemek ve bir arada kalmalarını sağlayarak, aile yapısını korumaktır. Yine engelli yakını olan aileye 1200 lira para ödemesi yapılıyor ve bunun için istenen koşullarda da hafifletmeler yapıldı. Şu anda 60 aileye de kadına şiddet nedeniyle danışmanlık hizmeti veriliyor’’ dedi.

Türk Bayrağına dikkat

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, konuşmasının bir bölümünde de Türk Bayrağı konusunda muhtarlardan hassas davranmalarını isteyerek, ‘’Türk Bayrağı kanununa göre yırtık, yıpranmış solmuş bayrağı asmak suçtur. Mahallelerde bu tür bayraklar konusunda uyarıda bulunun ve değişimini sağlayın. Gerekirse Türk Bayrağı Kaymakamlığımız tarafından temin edilecektir. Türk Bayrağına yakışır şekilde bayrakların yeni ve yıpranmamış olarak asılmasına dikkat edelim’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751