AMASYALILAR DERNEĞİ’NDEN ÖRNEK UYGULAMA
 Körfez Amasyalılar Derneği Başkanı Mehmet Gümüş ve dernek yönetimi, Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde yer alan Körfez Amasyalılar Derneği Başkanı Mustafa Gülcan ve yönetimini ziyaret etti. Ziyarette, Körfez Muhtarlar Dernek Başkanı ve Yeni Yalı Mahalle Muhtarı Yusuf Yanar’da hazır bulundu. Ziyarette, alışılmışın dışına çıkıldı ve tanışma faslından sonra her iki dernekte ellerindeki ilçe ile ilgili sorunları ve yapılmasını istedikleri konuları masaya yatırdılar. Körfez Amasyalılar Dernek Başkanı Mehmet Gümüş, kendilerinin de yerli anlamına gelen Manav olduklarını belirterek, ‘’Burada ne olduğumuz, nereden olduğumuz değil yaşadığımız yer önemli. Hepimiz aynı havayı kokluyor, aynı ortamda yaşıyoruz. Bu nedenle de ziyaretlerimizi alışılmış sohbet şeklinde değil ortak akıl fırtınası halinde yapmaya karar verdik. Bu dernekten sonra sırayla ilçedeki diğer dernek ve STK’ları da ziyaret edeceğiz ve tanışmanın ötesinde sorun belirleme, çözü yolu arama çalışmaları yapacağız’’ dedi.

Körfez Taşköprülüler Derneği Balkanı Mustafa Gülcan’da bu fikri beğendiğini ve ancak ilçenin sorunları ile el ele verilmesi halinde başa çıkabileceğini söyledi. Yapılan toplantı sırasında, bir süre önce muhtarların yaptığı Ankara ziyareti ve burada teslim edilen dosyalar da konuşuldu. Ortak olarak ilçenin sorunları belirlenirken, çöp fabrikasına izin verilmemem si için yapılacak çalışmalarda ortak hareket etme kararı alındı. Bu arada, amatör spor kulüplerinin sorunları, Yeni Yalı Üst geçidi, ilçenin park sorunu ve aydınlatmaların yanmaması gibi ortak sorunlarda listelenerek, Bu konularda ortak hareket edilmesi istendi.

Toplantı bitiminde açıklama yapan Mehmet Gümüş, ‘’Çöp fabrikası için sizden ve bazı muhtarlardan başka mücadele veren yok. Bundan sonraki çalışmalarda aktif olarak yanınızda yer alacağız. Sorunlarımız hep ortak, bugün kanserde Dilovası’nı geçtik, Atalar Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Kabakoz, Kirazlıyalı hep sanayiye teslim edildi. Tek kaçış noktamız olan İlimtepe’yi de çöp fabrikasına kurban etmeyeceğiz’’ dedi.

Muhtarlar Dernek başkanı Yusuf Yanar, çöp fabrikasına değil, konumuna karşı olduklarını ve bunu açıklayıp dile getiren dosyaları teslim ettiklerini söyledi. Körfez Taşköprülüler dernek başkanı Mustafa Gülcan’da, aynı görüşü savunarak, ‘’Sonuçta bu çöpü insanlar üretiyor ve bertaraf edilmesi gerek ama bunun için en uygun olmayan yer seçilmiş. Daha uygun bir yer seçildiğinde kimsenin çöp fabrikasına karşı olacağını sanmıyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
azize tekin 8 yıl önce

bu toplantıda neden korfez belediye başkanı yok

banner2817