AMASYALILAR ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUTTU
 İlgi Yoğundu

Amasyalılar Derneğinde düzenlenen programa Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Dernek yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Körfez protokolünü Amasyalılar büyük bir sevgi gösterisi ile karşıladı. Vatandaşlarla selamlaşarak derneğe giriş yapan protokol üyeleri yerlerini alarak okunan kuran tilavetini ve duaları dinledi.

Bu Millet Şehitliğe Yabancı Değildir

Programa Mevlid-i şerif için Körfez’deki cami imamları şehitlerimiz için mevlidi şerif okudu. Dualarla şehitlerimiz anılarak, Allah’tan rahmet dilendi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerimizi biz hiçbir zaman ölen insanlar olarak kabul etmiyoruz" diyen Başkan Baran, “Havası sert insanı mert olan Amasyalı hemşerilerime selam olsun. Bugün burada çok önemli bir program icra ediyoruz. Onların yüce Mevla'nın katına yükseldiğini orada gerçekten uğruna şehit oldukları yüce değerlerin korunması için bulunduklarını biliyoruz. Bu millet şehitliğe yabancı değildir. Asırlardan beri güzel yurduna göz diken düşmanların karşısında canı pahasına bu vatanı korumuş, birliğimizi, beraberliğimizi, hürriyetimizi, namusumuzu, şerefimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi canları pahasına korumayı çok iyi bilmiştir, bundan sonra da iyi bilecektir.” Dedi. Başkan Baran, kısa bir süre önce büyük bir insanlık örneği göstererek bulduğu 20 Bin TL’yi sahibine teslim eden Amasyalı Celal Serçe’yi hemşerilerinin önünde bir kez daha tebrik etti.

Kaymakam Can, “Anlamlı Bir Program İcra Ettik”

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ise, kendisinin de Amasyalılar ile aynı mahallede oturduğu belirterek gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti. Kaymakam Can, “Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi çok anlamlı bir program gerçekleştiriyorsunuz. Amasyalıların ve mahalle sakinlerinin duyarlılığı gerçekten takdire şayandır. Bu hain saldırılarda bildiğiniz gibi Kocaeli’nden de şehitlerimiz vardı. Kocaeli’miz ve Körfezimiz başta olmak üzere vatanı için bu uğurda şehit olan tüm asker ve polislerimiz için bugün mevlit okuttuk. Vatanımız için tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Kuranı Kerim ve Türk Bayrağı Dağıtıldı

Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan ise programda şehitler için dualar ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Program daha sonra dernek yöneticilerinin hazırladıkları Kuranı Kerim ve içerisinde Türk Bayrağı bulunan paketleri misafirlere dağıtılmasının ardından son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817