AMASYALILARIN PİKNİĞİNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ÇIKTI

Körfez Amasyalılar Derneği Başkanı Mehmet Gümüş ve yönetimi tarafından düzenlenen 1. Keşkek Festivali, İlimtepe Piknik alanında yapıldı. Amasyalı ailelerin yoğun ilgi gösterdiği pikniğe kalabalık katılım olurken, siyasi partiler de yönetim bazında davete ilgi gösterdiler. Festival davetine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, KTO Başkanı Mustafa Efe, Başkan yardımcısı recep Öztürk ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve yönetimi, Saadet partisi İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Karadenizliler Dernek Başkanı Hasan Yazıcı, SMMMO Körfez Temsilcisi Orhan Bozkurt, belediye meclis üyeleri, Körfez Taşköprülüler Dernek Başkanı Mustafa Gülcan, Gölcük Amasyalılar Derneği ve yönetimi, Yeşilırmak Gönüllüleri Dernek yönetimi ve çok sayıda iş adamı, esnaf ve dernek üyesi katıldılar.

Birincisi düzenlenen  festival renkli görüntülere sahne oldu. Alana gelen konuklar davul-zurna eşliğinde karşılama adı verilen törenle alınarak, meydana getirildiler. Daha sonra aileler ve konuklar hazırlanan yerlere ve alandaki yeşil ağaç altı noktalara yerleşti. Aileler, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle piknik yaparken, gelen yerel sanatçı eşliğinde türküler okundu ve yöresel oyunlar oynandı. Özellikle Türk Bayrağı ile yapılan gösteri çok beğenildi. Bu arada, alandaki çeşitli noktalara asılan dev Türk Bayrakları, milli duyguları doruk noktasına ulaştırdı. MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu ve SP İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, dev Türk Bayrağı altında hazırlanan yer minderinde oturmayı tercih ettiler.

Dernek Başkanı Mehmet Gümüş yaptığı konuşmada, geçen sene düzenlemek istedikleri festivali, şehitler nedeniyle yapmadıklarını, ama bu sene ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliği güçlendirmek için organizeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’Şehitlerimizin acısını hepimiz içimizde yaşıyoruz. Bu ülke bizim ve bizim olarak kalacaktır. Amasya halkı bu güne kadar gösterdiği vatanseverliğini, bundan sonra da daha da fazlasıyla ortaya koyacaktır. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz’’ dedi. Gümüş, festivalin bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini söyledi.

Konuşmalar ve oyunlar devam ederken, gelen konuklara hazırlanan Keşkek adı verilen yerel yemek ve beraberinde çeşitli ikramlar dağıtıldı. Bir kazan olarak hazırlanan Keşkek, piknik alanındaki vatandaşlar tarafından kısa zamanda tüketildi. Yemekten sonra meydanda oyunlar başladı ve ilk olarak halat çekme yarışması yapıldı. Başkan Mehmet Gümüş, halat kopana kadar pes etmeyin mesajını iyi okuyan 50 kişilik iki gurup, yarışma sırasında halatı kopartmayı başardılar. Festivalde, mendil kapmaca, çuval ve ses yarışmaları da yapıldı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817