banner2779
banner2752
banner2750

AMATÖR RUHUNU KAYBETMEYEN PROFESYONELLER

Panelde yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Başkan Aygün, “En iyi yatırım, gençliğe yapılan yatırımdır” dedi

Alagaş, Kaloğlu ve Türkmen Katıldı

Derince’de bulunan Yelken Kafe’de düzenlenen “Amatör Ruhunu Kaybetmeyen Profesyoneller” konulu spor paneli alanında kariyer yapmış, davranışlarıyla örnek olmuş isimlerle, genç sporcuları ve öğrencileri bir araya getirdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen panele Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, spor camiasının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Özgür Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Hayrettin Albayrak’ın yaptığı "Amatör Ruhunu Kaybetmeyen Profesyoneller" konulu spor panelinde Dünya Şampiyonu eski Karateci Haldun Alagaş, eski Milli Futbolcu Sinan Kaloğlu ve Kocaelispor’un eski futbolcusu Muhammed Türkmen konuşmacı olarak katıldılar.

Altyapı ve Tesisleşmeye Önem Veriyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün panelistlere ve katılımcılara teşekkür ederek, “Türk sporuna katkı sunmuş değerli konuklarımızı, ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bir yandan yaptığımız tesislerle geleceğimizi inşa ederken, diğer taraftan düzenlediğimiz panellerle gençlerimizi alanında örnek isimlerle buluşturuyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri gençlerimize ve spora yatırım yapmayı önceliğimiz olarak belirledik. Sporun her branşında teşvik edici adımlar atıyoruz. Altyapı ve tesisleşmeye önem veriyoruz. Biliyoruz ki en iyi yatırım gençliğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla söz vermiş olduğumuz gibi tüm mahallelerimize Gençlik Merkezleri inşa edeceğiz. Dumlupınar Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezimizin dün itibarıyla yapımına başlandı. Halkımıza hayırlı olsun. Fatih Mahallesi Gençlik Merkezi çalışmamız da en yakın zamanda başlayacak. Allah’ın izniyle sporun her alanında bizleri gururla temsil edecek gençlerin yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Hedefim Avrupa’da Teknik Direktörlük Yapmak

Derince Kaymakamı Cemil Aksak ise yaptığı konuşmada “Çok değerli davetlilerimizle bir araya geldiğimiz panelimize gösterilen ilgi bizleri mutlu etti. Paneli düzenleyen Belediye Başkanımız Zeki Aygün’e, katılan öğrencilerimize ve halkımıza, panelistlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından moderatör Hayrettin Albayrak’ın yönettiği panele geçildi. Milli takımımızın ve Beşiktaş’ın eski futbolcularından Sinan Kaloğlu yaptığı konuşmada “Futbola Boluspor minik takımında başladım. Ülkemizde Altay, Beşiktaş ve diğer kulüplerimizde oynadım. Almanya ve Hollanda liglerinde forma giydim. Amacım iyi bir teknik direktör olarak Avrupa’da görev yapmak. Bu konuda kendimi geliştirmeye devam ediyorum” dedi. Bir takımın başarısında en önemli unsurun aile olmaktan geçtiğini belirten Kaloğlu, “Düşünün bir takımda 25 tane ayrı karaktere sahip futbolcu var. Bunların en az 6, 7 tane hocası var. Takım içerisinde futbolcular ve teknik heyet birleşince büyük bir aile oluyor. Kulüp içerisinde yaşanan sorunları çözdüğünüz, arkadaşlarınıza yardımcı olduğunuz zaman gerçekten takım oluyorsunuz. Bunu yapamadığınız zaman takım olamıyorsunuz” dedi. Kaloğlu, başarıya giden yolda amatör ruhla profesyonelliğin birleştirilmesinin önemine de vurgu yaptı.

Yıllar Sonra Burada Olmaktan Mutluyum

Kocaelispor’da da bir dönem forma giyen Muhammed Türkmen ise yaptığı konuşmada gençlere önemli mesajlar verdi. Futbola Ordu’da amatör kümede başladığını belirten Türkmen, “Sonra Fenerbahçe altyapısına transfer oldum. İnegölspor da ise profesyonel oldum. Çok sevdiğim Kocaelispor camiasında da yaşadığım sakatlıktan dolayı kısa bir süre olsa da forma giydim. Yıllar sonra burada olmaktan mutluyum. Hedefim ülkeme spor camiası içerisinde hizmet etmek” dedi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün gençlere ve spora yaklaşımının çok önemli olduğunu vurgulayan Türkmen, “Başkanımızın tesisleşmeye olan desteği çok önemli. Son 15 yılda ülkemizde çok ciddi tesisler yapıldı. Tesisleşme açısından çok iyi durumdayız ama ben gençlerimizde hayal kurma eksikliği görüyorum. Gelecekle ilgili kaygılarını azaltmak için gençlerimize hayal kurdurtmalıyız. Bugün burada gördüğünüz sizlerle panelde buluşan bu üç insan işe hayal kurarak başladı” dedi. Türkmen futbolculuk yaşantısında çok şanssızlıklar yaşadığını belirterek, “Futbol hayatımda 25 kere sakatlık yaşadım. 3 kere ayağım kırıldı, dört kere dizimden sakatlandım. Siz gençlerimize, altyapıda olan sporcularımıza tavsiyem bireysel düşünün, kendi hedeflerinizi belirleyin. Çevreniz, aile hayatınız ve düzenli beslenmenize dikkat edin” dedi.

Spor Kültürümüzün Oluşması Lazım

Geçmişte karatede Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan ülkemizin gururu Haldun Alagaş, ise konuşmasına panelin düzenlenmesi dolayısıyla Başkan Aygün ve katkı sunanlara teşekkür ederek başladı. Sporculuk hayatından kesitler aktaran Alagaş, “1970 yılında İzmit’te doğdum. Uzun yıllardır karate sporuyla uğraşıyorum. 1982 yılında Muzaffer Yoldaş nezaretinde karateye başladım. 1988 yılında da ilk defa Ümit Milli Takımına girdim. Ardından en genç dünya şampiyonu unvanını aldım. O dönemler sporda başarılı olmak çok daha zordu fakat çok çalışarak hedeflerime ulaştım. Avrupa ve Dünya şampiyonlukları başta olmak üzere bir çok alanda ülkeme şampiyonluklar kazandırdım” dedi. Spora küçük yaşlarda başlanmasının önemine değinen Alagaş, okullardaki beden eğitimi ders saatlerinin de arttırılmasının gerekliliğini ifade etti. Ülkemizde son yıllarda çok güzel tesisler yapıldığını belirten Alagaş, “Tesisleşme konusunda çok başarılıyız. Fakat bir spor kültürümüzün oluşması lazım” dedi. Gençlere karate branşını ve spor yapmalarını tavsiye eden Alagaş, “Gençlere kesinlikle spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Hangi branş olursa olsun, mutlaka spor yapın. Spor yaptığınız zaman hem eğitim yaşantınızdaki başarınız artacak hem de hayatınızda çok önemli pozitif gelişmeler olacaktır” dedi. Panelistlerin kendilerine yöneltilen sorulara verdiği cevaplarla devam eden panel, protokolün katılımcılara plaket takdim etmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751