Anadolu, Kocaeli’nde birleşiyor

İLİMİZDE bulunan sivil toplum kuruluşları yeni bir organizasyonla tek çatı altında toplanıyor. Kocaeli Anadolu İlleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başlığı altında kurulan yeni oluşumun yönetim kurulu ile ilimizde dernekleşen Anadolu illerinin temsilcileri önceki akşam düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. İzmit Öğretmenevi’nde gerçekleşen iftara, kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İftara katılan Anadolu’yu temsil eden STK’ların başkan ve yöneticileri çalışmaya destek olma sözü verdiler.

DERNEKLERİN İLGİSİ

Yeni kurulan Kocaeli Anadolu İlleri Derneği Başkanı Necmettin Kaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara Onur Kurulu ve Dersimliler Derneği Başkanı Ruhi Çelik, yönetim kurulu üyeleri Orhan Bozkurt, Ferit Ataman, Abdin Öztürk, Cuma Karavar, Eser Şükrü Köseli, Gaziantepliler Derneği Başkanı Ahmet Öner, Bingöllüler Derneği Başkanı Bilgün Gürhan, Körfez Ağrılılar Derneği Başkanı Suat Demir, Marmara Mardinliler Derneği Başkanı Hatip Erkıran, Niğdeliler Derneği Başkanı Emin Durukan, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, İstanbul Esenler Erzurumlular Derneği eski Başkanı Mikail Akalan, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sinan Balkan, Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Mehmet Eryılmaz, Kocaeli Midyatlılar Derneği Başkanı Zihni Oğuz, Elazığlılar Derneği Başkanı Arif Sertkaya, Serhat İlleri Derneği Başkanı Necdet Karakaş, 2. Başkanı Hikmet Karadeniz, Muşovası Derneği Başkanı Mehmet Hayri Aydın, çeşitli STK’ların temsilcileri; Mesut Daş, Abdulkadir Küçükbayrak, Ahmet Öner, Tazebey Yaşin, Erol Ceylan, Mehmet Askerikurt, Muhittin Bilgiç ve Salih Taştekin katıldı.

KÜLTÜRLER YAŞATILACAK

Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekli buluşmada konuşan Kocaeli Anadolu İlleri Derneği Başkanı Necmettin Kaya, oluşum amaçlarının ilimizdeki Anadolu insanını tek çatı altında bir araya toplamak ve birlikteliği sağlamak olduğunu söyledi. Türkiye’de Anadolu insanının sıcaklığını Kocaeli’nde de gösterdiklerini dile getiren Kaya, “Anadolu’muzun kültürünü birlikte yaşatacağız ve tanıtacağız” dedi.

 

ORHAN BOZKURT : BİRLİKTE GÜÇ OLACAĞIZ

Derneğin yönetim kurulu üyesi Orhan Bozkurt ise, çalışmalarının kısa sürede büyük ilerleme kaydettiğini ve Anadolu derneklerinin desteğinin azimlerini artırdığını dile getirdi. Bozkurt, “Böylesine bir gecede iftar yemeğinde Anadolu’muzun sıcak insanının temsilcileri ile bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Bu bir tanışma toplantısı. Amacımız belli, birlikte daha güzeli elde etmeye çalışacağız. Bayramdan sonra düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlikler ve toplantılarla derneğimizin amacına yönelik hizmetler yapacağız. Sorunlarımızı birlikte çözecek, taleplerimizi birlikte dile getireceğiz” diye konuştu.

 





Yönetim Kurulu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817