banner2779
banner2752
banner2750

 ANKARA’DA ‘’GENÇLİK VE BELEDİYE’’ KONUŞULDU
  

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu yıl 5.’si gerçekleştirilen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu’na katıldı. Ankara Ticaret Odası-Congresium’da yapılan sempozyumda “Gençlik ve Belediye” konulu sempozyumun üçüncü oturumunda moderatörlük yapan Başkan Karaosmanoğlu, ilk gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden Türkiye’deki en iyi gençlik projesi ödülünü almıştı.

 

ASIM’IN NESLİNİ YETİŞTİRMEYİ DAHA ÇOK ÖNEMSEMELİYİZ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve Psikolog Mehmet Dinç’in katıldığı son günün üçüncü sempozyumunda, “Gençlik ve Belediye” konusunda önemli değerlendirmeler yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oturum öncesi yaptığı açılış konuşmasında, ‘’Yerel yönetimler ve gençlik çalışmaları en önemli konularımız’’ diyerek gençlik üzerine önemli değerlendirmeleri oldu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Belediyecilikte son yirmi yılda önemli çalışmalar yapıldı. Şehirlerin rengini değişirken altyapı, planlama, çevre ve diğer konularda çok güzel çalışmalar oldu. Fiziki hizmetlerde önemli mesafeler kat ettik. Hükümetimiz yerel yönetimlere kaynak ve her türlü yetkiyi veriyor. Çevremizi güzelleştiriyoruz ama bir şeyi ihmal ediyoruz. Asım’ın neslini yetiştirme konusunda çok önem veremiyoruz. Daha çok önem vermeliyiz. Elbette pek çok güzel işler yapıyoruz. Ancak ihmal ettiğimiz nesil bütün hizmetleri harap edeceğini de unutmamalıyız” dedi.

 

AİLE BİREYLERİNEDE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Gezi olaylarından başlayan kentleri harap etme anlayışının bugün Güneydoğu da devam ettiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tarihi camileri ve okulları ateşe verenler bu toplumda yetişiyor. Nesillerimizi ihmal etmeden toplumun büyüklerine önemli görevler düşmektedir. Gençlere çok fazla kabahat bulunuyor. Bu da kolaycılık demektir. Eksiklik büyüklerdedir. Saygısızlık, umursamazlık ve tanımazsızlık en yakınındaki kimse ondan öğreniyor. Gençliğimizin iyi, hakkı hukuku bilen, güzel insanlar olarak yetiştirmek için yerel yönetimlere çok büyük görevler düşmektedir. Unutmayalım ki; gençliği yoğuracak da öğretmenlerdir. Eğer biz bu hocaları yetiştirmede önem vermiyorsak geleceğimiz çok parlak olamaz. Bunu da önemsememiz gerekir. Toplumun benliğini oluşturan eğitimcilerdir. Biz eğitimi çok ciddi tutmalıyız. Ailede büyüklere de önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

 

SOSYAL FOBİLERİ OLAN BİR GENÇLİK YETİŞİYOR

Oturumda ilk sözü alan Psikolog Mehmet Dinç de, “Çocuklarımız büyüklerini görerek büyümelidirler. Sosyal fobileri olan bir gençlik yetişiyor. Düşünceleri ve kendi varlıklarıyla var olmalıdırlar. Sosyal ilişki kurmada gençliğin problemi olduğunu görüyoruz. Buda bazen alt yapısı olmayan bir öz güven oluşmasına neden oluyor. Çok acil bir şekilde yerel kahramanlara ihtiyacımız vardır. Topluma ait kişileri ön plana çıkartmalıyız. Gençlik merkezleri yapılıyor, ancak doğal ortamda yetişkinlerle de gençlerin irtibat kurmalarını öğretmeliyiz. Bununla birlikte akranlarıyla iletişim kurmalıdırlar. Yazları yalnız kalan bir nesil var. Güvenli mekanları oluşturarak kendi akranları ile doğru zeminlerde buluşmalıdır gençler. Bu ortam sanal ve zararlı alışkanlıkların olduğu yerler olmamalıdır. Ayrıca gençlerin görülmeye ve tanınmaya ihtiyaçları da vardır. Buna bakkaldan kasaptan başlamalıyız. Gençler artık sağlıksız görülmeye başlıyorlar. Çocukların elinden tutacak insanlara ihtiyacımız var. Çocukların ve gençlerin doğru arkadaş bulmaları gerekmektedir. Kabiliyetli gençler keşfedilmeli ve rol model olmaları sağlanmalıdır”  değerlendirmesini yaptı.

 

İNSAN YETİŞTİRMELİYİZ VE BUNA KAFA YORMALIYIZ

İnsanlığın problemi olmaya başlayan nesillerin çok önemli olduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, “Yüzyıl sonrasını düşünüyorsak insan yetiştirmeliyiz. Bu konuya çok kafa yormalıyız. 21. yüzyılın bu dönemlerinde belediyelerimiz birçok sorunu çözdü. Şu anda yaşadığımız zamanda belediyeler olarak gençler üzerine adımlar atmamız gerekmektedir. Belediyeler kendi duruşlarını sergilemelidirler. Kendi şehrini yaşayan belediye başkanı projeler üretir. Dert edinirsek çok güzel işler çıkar. Belediyelerimiz gençliği birinci öncelikli mesele etmelidir. Mekânsal planlamalar yanı sıra sosyolojik planlamalar da yapmalıyız. Projelerimiz bir kavramla bütünleşmelidir. Gençlik projelerinde bunun ana öğesi olmalıdır. Esenler’de bütün gençlik analizlerini yaptık. Hangi perspektifle yaklaşacağımızı belirledik. Medeniyet kuracak gençler yetiştirmeliyiz” diyerek konuştu.

 

KENTLERİN MANEVİ YATIRIMI GENÇLERDİR

Oturumda konuşmacı olan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler de, “Şehirleri maddi olarak kalkındırırken, gençliğe yapacağımız hizmetlerde şehri manevi olarak kalkındıracaktır. Bizler; gençliğe sahip çıkarak geleceğe sahip çıkacağız. Biz göreve geldiğimiz zaman gençleri çok önemsedik. İhmal ve boş bırakacağımız gençlerin alanını bir başkaları dolduracaktır. Manevi kalkınmayı yapmak için birçok çalışma yaptık” ifadelerini kullandı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, “Gençler siyasette sorumluluk almada daha aktif olmalıdırlar. Bu sorumluluğu da onlara vermeliyiz. Gençlerimizin bir yerlere gelmesinde emek sarf etmelerini öğretmemiz gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751