ANLAMLI PROJEDE ANLAMLI MESAJ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sana Oyuncak Getirdim” isimli oyuncak toplama kampanyası ilçelere de yaygınlaştırılıyor. Başiskele ilçesindeki okullara da oyuncak kutularının boşaltılması esnasında ilginç ve bir o kadar da anlamlı bir olay ile karşılaşıldı.

 

“TEŞEKKÜRLER RUMEYSA”

Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimi tarafından hayata geçirilen “Sana Oyuncak Getirdim” projesi Kocaeli geneline yayılıyor. Bu kapsamda Başiskele ilçesine de oyuncak kutuları konuldu. Başiskele Serdar İlköğretim Okulu’ndaki oyuncak kutusunu boşaltılırken bir sürprizle karşılaşıldı. Rumeysa Bıyık isimli öğrenci oyuncak kutusuna attığı oyuncağı hediye paketi yaparak üzerine, “Bu oyuncağı sana vereceğim için çok sevinçliyim, inşallah beğenirsin” notunu yazdığı görüldü. Notu ve oyuncak paketini gören belediye görevlileri çok duygulandı.

 

YOĞUN TALEP VAR

Bugüne kadar kampanyada binlerce oyuncak toplanarak dağıtıldı. Okullar ve AVM’lerden, Büyükşehir Belediyesi’nin projesine yoğun ilgi ve talep var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra Başiskele Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile yürüttüğü ”Sana Oyuncak Getirdim” projesi çerçevesinde okullara ve AVM’lere yerleştirilen oyuncak kutuları ile toplanan oyuncaklar, Kocaeli’nin tüm ilçe ve köylerine ulaştırılıyor. Özel okul ve kreşler de “Sana Oyuncak Getirdim” isimli kampanyayı destekliyorlar.

 

SOSYAL FAYDA EKONOMİK FAYDA BİR ARADA

Proje kapsamında okullarda ve alışveriş merkezlerinde kullanılabilecek durumdaki ve yeni oyuncaklar  toplanarak muhtaç ve engelli ailelerin çocuklarına ulaştırılıyor. Kampanyaya destek veren ailelerin çocuklarının da yardımlaşma duyguları geliştirilerek aynı anda birçok sosyal fayda sağlanmış oluyor. Kampanya ile kullanılmayan oyuncaklar tekrar ekonomiye kazandırılarak şehir ekonomisine de katkıda bulunuluyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817