banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ARA ELEMAN İÇİN ÖNEMLİ PROJE BAŞLADI

Toplantıya katılan proje katılımcıları, firmaların ihtiyacı olan ara eleman kadrolarının bu çalışma ile ortaya çıkacağını söylediler.

Körfez Ticaret Odası tarafından hazırlıkları yapılan ve ilk kez gerçekleşecek olan projeye göre, oda ve paydaş kurumların desteği ile Meslek liselerine giden öğrenciler, yapılacak testle ilgi alanları tespit edilerek, ara eleman olmak için anlaşma yapılan kuruluşlarda eğitilecekler. Aynı zamanda okullarına da devam edecek olan bu öğrenciler, ihtiyaç olan dallarda yetiştirilerek, eğitim sonrasında işe yerleşebilecekler. Proje ile bir dönem altın çağını yaşayan Meslek Liselerinin yeniden tercih edilen ve teknik kadro yetiştiren okullar haline gelmesi sağlanacak. Uygulama için Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pilot okul olarak seçildi.

İlk toplantı

Proje ile ilgili ilk toplantı Körfez Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, projeye destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, KTO Başkanı Recep Öztürk, Körfez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Harun Külünk, okul yöneticileri, oda temsilcileri, Marka temsilcileri, Makine ve Elektrik Mühendisliği Oda temsilcileri, Kocaeli Üniversitesi temsilcileri katıldılar.

Toplantıda, uygulamasına başlanacak olan projenin ana hatları ve yol haritası belirlendi. Yapılan açıklamaya göre meslek lisesinin 9.-10.-11 ve 12. Sınıf öğrencileri kapsam içinde olacak. Projeye destek veren iş yerlerinin belirttiği ara eleman ihtiyaçları belirlenecek, Kocaeli Üniversitesi ve Mühendislik Odaları desteği ile eğitimler verilecek. Öğrencilerin yetenek ve ilgi alanları ölçme ve değerlendirme testleri ile belirlenecek ve yönlendirme yapılacak. Programa dahil olan öğrenciler ara eleman olarak işyerlerinde ve okullarda eğitilerek, teknik eleman olarak hazırlanacak. Uygulama sonrasında öğrenciler aranan niteliklerde ara eleman olarak işe yerleşmeye hazır hale gelecek.

Rahat iş bulacaklar

Projenin ilk toplantısının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Recep Öztürk, proje ile eğitim gören öğrencilerin asgari ücretin yüzde 30’u oranında ücret de alacağını ve yoğun talep olan ara eleman ihtiyacının karşılanacağını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan konuşmasında teknik elemanın önemine değinerek, “Üniversite öğrencileri iş bulmakta zorlanırken iş yerleri ara eleman istiyor. Aileler çocuklarımız okusun masa başında iş bulsun istiyorlar. Oysa Meslek liselerinde yetişen ve sektöre atılan gençler, yaşıtlarından önce iş hayatına atılma, hayat basamaklarını erkenden tırmanma şansı buluyorlar. Türkiye’de meslek liselerine talep yüzde 30 civarında, bu rakamı yüzde 70 yapmalıyız” dedi.

Daha sonra projenin uygulama aşamaları anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826