Arabulucukluktan Çekilen  Vali Topaca’dan Sert Müdahale Uyarısı
Vali Topaca uzlaşma için taraflarla bir çok kez görüşme yaptıklarını ve sonuç alamadıklarını belirterek fabrikanın imalat ve sevkiyat güvenliğini sağlayacaklarını, sevkiyat konusunda engeleme yapılırsa bunu yapanlar hakkında sert müdahelede bulunarak haklarında kanuni işlem yapacaklarını söyledi. 

POLİSE KESİN TALİMAT VERDİM 

Vali Ercan Topaca, dün gece yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Herkesin gösteri yapma hakkı olduğunu fakat bu hakkında sınırsız bır hak olmadığını söyleyen Topaca şunları söyledi 

Kooperatifin gösteri yapma hakkı vardır ama bu hak sınırsız bir hak değildir. Kanunlarda çerçevesi çizilen bir haktır. Gece saat ikide normal şartlarda kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle dün akşam yapılan eylem kanunlara aykırı bir eylemdir. Biz isteseydik müdehale edebilirdik ama anlaşma sürecini olumsuz etkilememesi için müdahale etmedik. Arkadaşlar pasif bir şekilde tedbir aldı. Polisi tahrik edici sloganlar atıldı. 3 polisimiz yaralandı. Bunlar bizim arzu ettiğimiz şeyler değil. Ne vatandaşımızın ne de polisimizin kılına dokunulmasını istemeyiz. Zaman zaman polis arkadaşlarımızı dinlendirmek maksadıyla ek yardım talep ettik. Kuvvetimiz yeterli. Umarım polise iş düşmez. diye konuştu. 

ÜRETİM VE SEVKİYATI ENGELLEMEK SUÇ 

Vali Ercan Topaca, kanuni sınırlar içinde kalarak eylem yapılması gerektiğini de belirterek şöyle devam etti 

Şu anda fabrikanın çalışması devam ediyor. Orada 500 Suadiyeli çalışıyor. Günlük sevkiyatını yapmak zorunda. Sevkiyat yapılmazsa fabrikada üretim durur. Firma ihale sürecine devam edecek ve önümüzdeki günlerde ihalesini yapacaktır. Taşımanın yapılabilmesi için gerekli güvenlik önlemlerini almak devlet olarak bizim görevimizdir. Firmanın sevkiyat güvenliğini sağlamak yasal olarak görevimizdir. Sürecin her iki tarafı da sakin olmaya huku zemini içinde tartışmalarını öneriyorum. Hukuk zemini dışına taşanlar karşısında bizi bulacaktır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817