Araç alım-satımında 2 milyonluk vurgun

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, örgütlü olarak dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertmeyi başardı. İddialara göre Kocaeli Açık Oto Pazarı’nda 24 Nisan tarihinde müşteki T.E. isimli şahsın 41 PU 389 plakalı otomobili, 30 Nisan tarihinde ise müşteki İ.Y. isimli şahsın 41 UR 979 plakalı otomobili satın alan şebeke üyeleri, parayı EFT ile göndereceğiz diyerek notere götürdü ve araç alım satımını gerçekleştirdi. Şebeke üyelerinin parayı ödememesi sonrasında araç sahipleri polise giderek şikayette bulundu. 

ÖZEL EKİP KURULDU
İl Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise kimliklerini tespit ettiği şahısların şebeke olduğunu ve bu yolla çok sayıda kişi mağdur ettiğini tespit edince 12 kişiden oluşan 3 ayrı özel ekip kurdu. 3 ay süren takip sonrasında şebekenin kazanç sağlamak maksadıyla örgüt kurdukları tespit edildi ve operasyon için hazırlıklara başlandı. Takip esnasında 10 dolandırıcılık eylemi daha gerçekleştirdikleri tespit edilen şahısların aldıkları otomobillere mahkemeden şer koyuldu ve araçlar güvence altına alındı. 

3 AYLIK TAKİP
Öte yandan bu zanlıların daha önce de aynı yöntemi kullanarak 29 dolandırıcılık olayına daha karıştıkları belirlendi. Operasyon kapsamında aynı şebekeden olduğu belirlenen, Serkan Altun (27) Turgay Günay(29)Türker Çelik(44)ara yakalamayla cezaevine Muğla’da yakalandı ve cezaevine gönderildi. Toplamda 41 dolandırıcılık olayına isimlerinin karıştığı, haksız yolla kazanç sağladıkları tespit edilen şahıslar için süren takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

 İstanbul, Muğla, Tekirdağ, Çorlu, Sinop ve Ankara illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda örgüt lideri olduğu iddia edilen Mehmet M.(46) Ramazan K.(25), Rasim Ü.(49), Yetgin C.(33), Ali Ç.(35), Mustafa G.(44), Muharrem Y.(54) Serdar A.(27), İsmail Y.(44), Nihat K.(45) Abdurrahman C.(53), Besim M.(48) Erdal M.(39) gözaltına alındı. Şahısların bugüne kadar bu yolla 2 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği öğrenilirken, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817