banner2779
banner2752
banner2750

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! TRAFİK  SİGORTASINDA...
 Trafik sigortasında torba yasa ile iki önemli düzenleme henüz yeni yapılmışken sorunun kalıcı çözümü için eskiden olduğu gibi sabit ücrete geçiş çalışmaları da yapılmaya başlandı. Hazine sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıran kişilerin kusuru oranında tazminat ödenmesi ve yine kazada ölenlerin yakınlarına veya sakat kalanlara ödenen bedeni hasar hesaplanırken tek bir hesaplama tablosu kullanımını yasalaştırdı. Son 1 yılda yüzde 142 artarak aracı olan vatandaşlar için kâbus haline gelen trafik sigortasında sigorta şirketlerinin indirim için şart koştuğu 2 madde böylece halloldu. Ancak geri kalan 2 maddeyi Hazine hukuken imkânsız gördüğü için torba yasaya koymadı. Bu düzenlemenin fiyatları aşağı çekemeyeceğini gören Hazine şimdi ise tek bir sigorta fiyatı belirleyip şirketleri bu fiyattan sigorta yapmaya zorlayacak yeni düzenleme yapıyor. Buna göre önce bir kıstas fiyat belirlenecek. Örneğin Hazine trafik sigortası için 300 lira fiyat belirleyecek. Edinilen bilgilere göre kişilerin sigorta sistemine giriş ve yaptığı kaza sayısına veya hasarsız geçirdiği yıl sayısına göre belirlenen 7 ayrı kademe için birer fiyat da belirlenebilecek. Böylece şirketler bu kademelerde belirlenen fiyatın belirli bir miktar altında veya üstünde fiyatlama yapabilecek. Bu çalışma hayata geçtiğinde mevcut fiyatları düşürecek.

DEVLET SİGORTASI DEVREYE GİREBİLİR

Yapılan çalışma ile Türkiye çapında bir fiyat belirlenebileceği gibi il bazında fiyat balirlenmesi yoluna da gidilebilecek. Masada aynı tarım sigortalarında olduğu gibi devletin devreye girerek fonu kendinde toplaması ve hasar ödemelerini de yine devletin yapması seçeneği de var. Böylece sigorta şirketleri sadece trafik sigortası satışlarına aracılık edecek.

kaynak: habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751