banner2779
banner2752
banner2750

ARAKAN KATLİAMI FOTOĞRAF KARELERİNDE

Belsa önünde açılan fotoğraf sergisi ile Arakanlı Müslümanlara yapılan zulümlere dikkat çekildi.

İzmit Belediyesi ile İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şubesi işbirliğindeki sergi Cumartesi gününe kadar açık kalacak. Müslümanların gördükleri zulmün fotoğraflarla anlatıldığı serginin açılışına İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Canan Soylu, eski İl Genel Meclisi Başkanı Fehim Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ZULME VE ZALİME DUR DEMEK İNSANLIK GÖREVİ

İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından Arakan’da çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Başkan Vekili İbrahim Bulut “ Dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlara büyük zulüm yapılmaktadır. İHH, dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi Arakan’da da bütün insanlığın dikkatini yaşanan zulme çekmek için güzel çalışmalar içinde bulunuyor. İzmit Belediyesi olarak da halkın Arakan’daki Müslümanlar konusunda bilinçlenmesine dikkat çekip yardım sağlamalarına destek olmak istedik. Yaşanan  insanlık dışı zulme herkesin karşı koyması gerekiyor. Zulümlere ve zalimlere baş kaldırmak iyi insanların görevidir. Vatandaşlarımızı bu sergiyi görmeye ve duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

 

ZULÜM DEVAM EDİYOR

İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu da, “Arakan’da uzun yıllardan beri devam eden sessiz bir zulüm var. Özellikle son dönemlerde oradaki Arakanlı Müslümanlar büyük bir yokluk yaşıyor ve katlediliyor. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ve İzmit Belediyesi tüm çalışmalarımızda yanımızda oldu ve şimdi de bu anlamlı çalışmamızda desteklerini esirgemediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Buradaki sergimizle orada yaşanan felaketler vatandaşlarımıza anlatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751