Ardahanlılar kurtuluşu kutladı

Kocaeli`de 2007 yılında kurulan Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği, 1992 yılından beri ildeki Ardahanlılar`la birlikte kutlama geceleri düzenliyor. Dernek başkanlığını Seyfidar Çoban`ın üstlendiği Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği önceki gün Tanyıldız Düğün Salonu`nda Ardahan`ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılını kutladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı`nın okunmaması ise tepki çekti. Gecenin sonunda ise dernek yararına düzenlenen açık arttırmada ünlü Ardahan kazı satıldı. 150 TL`yle başlayan açık arttırma, dernek üyesi denizcilik gemi inşaat mühendisi Uğraş Çiftçi`nin 5 bin TL`yle en yüksek teklifi vererekkazı satın almasıyla sona erdi.



Etkinliğe; dernek üyelerinin yanı sıra CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm,Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan da katıldı.



Kocaeli ve Ardahan`ın kardeş il olduğunu söyleyen dernek başkanı Seyfidar Çoban, “Atalarımız,işgal altında olan ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek ilimizi düşman işgalinden kurtardı. 23 Şubat 1921`de kazanılan Ardahan`da Türk Bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı. 66 yıl boyunca Kars`a bağlı kalan Ardahan, 1992`de il olduArdahan`ı sevdiğimiz kadar Kocaeli`yi de seviyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan KARA 11 yıl önce

ardahan'lılara da böyle bir gece yakışır.

banner2817