banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Arkadaş cinayeti davasında erteleme
Kartepe ilçesinin Arslanbey Mahallesi’nde meydana gelen olayda aralarındaki tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında Şevki Öztürk, çocukluk arkadaşı Dündar Yıldırım’a silahla ateş etmiş, yaralanan Yıldırım taksici tarafından hastaneye götürülürken trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Olayın ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 15 Nisan tarihine ertelendi.

 

18 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olaydan 2 gün sonra teslim olan Şevki Öztürk, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayın ardından Kocaeli Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya müşteki cephesinden katılım olmazken, tutuklu sanık Şevki Öztürk ve avukatı Ceren Karaosmanoğlu ve sanık yakınları katılım gösterdi. Av. Küçükosmanoğlu savunmasını tekrar ederek kasten adam öldürme ve ateşli silahla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından yargılanan müvekkilinin beraatini istedi. Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, en son görülen duruşmada istenilen belgelerin tamamlanamaması nedeniyle Fox Tv’ye kayıtlara ilişkin bir kez daha yazı yazılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Nisan tarihine erteledi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Arslanbeyli olan Dündar Yıldırım, olaydan 1,5 yıl kadar önce Bursa’ya taşınmıştı. Olayın gerçekleştiği 18 Eylül 2013 tarihinde, Yıldırım aralarında geçmişe dayalı husumet bulunan Recep U. İsimli şahsı arayarak daha önce yaşanan olaylar sebebiyle cezaevine giren kardeşi için 20 bin lira istedi. Ancak Recep U. para vermeyi kabul etmedi. Recep U. ile Dündar Yıldırım’ın aralarındaki sorunu çözmek üzere Yıldırım’ın çocukluk arkadaşı Şevki Öztürk aracı oldu. Telefonda tartışan ikiliden Dündar Yıldırım daha sonra Arslanbey’e geleceğini söyledi.

 

KAZA SONRASINDA ÖLDÜ

Olay gecesi Yıldırım’ın Bursa’dan bindiği ticari taksi yolda arıza yaptı. Daha sonra Bursa’dan 16 T 8539 plakalı ticari taksiye binen Yıldırım, Arslanbey’de Şevki Öztürk ile buluştu. Bir süre konuşan ikili tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte Öztürk ruhsatsız silahıyla Yıldırım’a 3 kez kurşun sıktı. Kanlar içinde yere yığılan Yıldırım, olay yerine geldiği taksi şoförü tarafından araca bindirilerek hastaneye götürülmek istenirken İzmit Caddesi üzerinde virajı alamayarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Ağır yaralı haldeki Dündar Yıldırım ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Dündar Yıldırım, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 20 Eylül 2013 tarihinde de zanlı olarak aranan Şevki Öztürk Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek suçunu itiraf etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826