banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Arkadaşlarının serbest bırakılmasını istediler

DERİNCE'de Gezi Parkı protestoları sırasında çıkan olaylarda içlerinde İlçe Emniyet Müdürü'nün de bulunduğu 4 kişi hafif şekilde yaralanmış, olaylarla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 6 kişiden Vedat Gündüz ile Mesut Bulut'un tutuklanması sonrasında Halkevleri üyeleri dün Belediye İş Hanı önünde bir araya geldi. Tutuklamalara tepki gösteren Halkevleri üyeleri, daha sonra Mesut Bulut ve Vedat Gündüz'ün resimlerinin yer aldığı dövizler ile sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü

TUTUKALAMALARA TEPKİ
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı yürüyüşte polis tarafından gözaltına alınan ancak çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Selçuk Öztürk de yer aldı. Cumhuriyet Parkı`na kadar yürüyen Halkevleri üyeleri ellerinde tutuklanan Vedat Gündüz ile Mesut Bulut`un fotoğraflarını taşıdı. Grup sık sık, "Gezi'ye selam direnişe devam", "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı. Cumhuriyet Parkı'na kadar gerçekleştirilen yürüyüşe BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, KESK Dönem Sözcüsü Akın Şişman ve bazı STK'ların temsilcileri katıldı.

CADI AVI BAŞLADI
Açıklamayı yapan İzmit Halkevleri Başkanı Mihrican Atalay, yine Vali Ercan Topaca'yı hedef aldı. Gözaltı ve tutuklamalar için "Cadı avı" benzetmesini yapan Atalay, "Taksim`de başlayıp Türkiye`ye yayılan olaylarda dört kişi öldü, onlarca vatandaşımız yaralandı. Hızını alamayan Recep Tayyip Erdoğan eylemler sonrasında cadı avı başlattı. Ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli`de de20 gündür yaşanan olaylardan dolayı AKP ve onun valisi Ercan Topaca korkuya kapıldı. Kocaeli`de de bir anlamda cadı avı başlatıldı” dedi.

BU KEZ TUTUKLADI

Atalay, "Vedat Gündüz ve Mesut Bulut Derince`de yaşanan olaylar bahane edilerek tutuklandı. Onları tutuklayan hakimin tanıdık bir isim olması da manidar. Daha önce yürüyüş sornasında gözaltına alınan Halkevleri üyelerini serbest bırakan ve polise fırça attığı için HSYK'ya şikayet edilen 2. Sulh Ceza Hakimi Mesut Erbaş'ın bu tutuklamaları yapması manidardır" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından grup yaklaşık yarım saat boyunca meydanda sloganlar attı ve daha sonra sessizce dağıldı 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826