Arslanbey Yunus Emre Eğitim ve Sanat Merkezi Hazır
 


Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yeni projeler üreten ve hayata geçiren Kartepe Belediyesi “Genç Umut” olarak adlandırdığı çalışma kapsamında ilk eğitim ve sanat merkezini Arslanbey’de hizmete sundu. Arslanbey Eski Belediye Hizmet Binası ikinci katına yapılan tefrişat sonrası derslikleri, müzik odası, kütüphanesi ve bilgi evi olarak da kullanılacak bölümleri yanı sıra fuayesi ve bekleme alanı ile donatılan merkezde gönüllü eğitmenler de hizmet verecek. Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinatörlüğünde hayata geçirilen merkezi gezen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yetkililerden bilgi aldı.


Kartepe İlçesi’nde Bilgi Evleri ve Kar-Mek kursları ile ilçe halkının boş zamanlarını daha iyi değerlendirirken kendilerini de yetiştirmelerine imkan sağlayan projelere destek olarak hayata geçirilen “Genç Umut” çalışmasının yapılacağı merkezde cumartesi pazar günleri öğrenciler matematik, ingilizce, türkçe ve sosyal dersleri için etüt uygulaması yapabilecekler. Bilgi Evi hizmeti olarak da yararlanacak öğrenciler kütüphanede ilgi duydukları kitapları okuma imkanı da bulacaklar. Hafta içi resim, ebru, hat gibi sanat kursları yanı sıra gitar, keman, bağlama, ney gibi müzik kursları açılacak merkezde, satranç ve akıl oyunları gibi zeka geliştirici çalışmalarda bulunacak. Gençler kültürel ve sosyal etkinliklerle hem kötü alışkanlıklardan uzak tutulacak hem de sosyal hayatla daha barışık olacaklar. Daha üretken ve verimli bir nesil olarak geliştirmek hedefiyle hayata geçirilen bu projede okul öğrencilerinin başarı grafiği yükseltilmesine katkı verilecek.


Eğitim ve Sanat Merkezlerine katılan Kartepeliler tiyatro, gezi, fotoğrafçılık gibi kulüpler kurarak kendilerini sosyal hayatın içine katıp, geleceğe daha umutla bakma imkanı da bulacaklar. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, proje kapsamında planlanan merkezle birlikte kapsamlı ve yönlü çalışma imkanı bulacak ilçe halkının farklı branşlarda kendilerine uygun bir çalışma ile projeye ortak olabileceklerini ifade etti. Başkan Karabalık, ailelerin çocukları ile birlikte kullanmalarını için 7’den 77’ye herkese hitap edecek bu merkezden faydalanmaya davet ederek ücretsiz sunulan hizmetten herkesin yararlanmasını beklediklerini kaydetti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817