ARTVİN BATUM  GÜNLERİNDE  KÖRFEZ BELEDİYESİ  RÜZGARI ESTİ
 Birbirinden ünlü isimlerin ve Artvin’e has yöresel lezzetlerin bulunduğu organizasyon dört gün boyunca Kocaeli halkının vazgeçilmez durağı haline geldi. Artvin’in ve Batum’un yöresel lezzetlerinin ve el emeği örgülerinin Kocaeli halkına tanıtıldığı organizasyonda,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Artvinliler Dernek Başkanı Mikail Kalyoncu, Artvin İl Turizm Müdürü Hüseyin Ateş bütün stantları tek tek dolaştılar.

Körfez Belediyesi Açmış Olduğu Stant Büyük İlgi Gördü

Kocaeli Artvinliler Platformu’nun organize ettiği Artvin-Batum Günlerinde Körfez Belediyesi açmış olduğu stant büyük ilgi gördü. Körfez Belediyesinin kültür yayınlarının ve çalışmalarının sergilendiği standa, davetliler büyük ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran stanttı gezen vatandaşlara Körfez’in tarihini anlattı. Fuarda, Körfez Belediyesinin standı ziyaret eden kitapseverler, hem yayınlardan aldı, hem de Körfez Belediyesinin çalışmalarını inceleme fırsatı buldu.

Körfez’in Tarihini Anlatan Kitaplar ve Broşürler Dağıtıldı

Körfez Belediyesi tarafından her biri uzun ve titiz araştırmalar sonucu derlenip hazırlanmış, Körfez’in tarihi ve kültürel mirasını anlatan kitapların yanı sıra, belediye tarafından hazırlanan Hereke’nin Tarihi eserinin yanı sıra belediye hizmetlerinin tanıtıldığı broşür ve kitapçıklar yer aldı. Belediye çalışmaları stanttı gezen vatandaşları çeşitli hediyeler ve ikramlar sundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Körfez Belediyesinin standını ziyaret edenlere, stant görevlileri tarafından dergi, kitap, kalem ve kalem kutusu gibi çeşitli hediyeler verildi.

Eğlenceli Anlar Yaşandı

Yöresel ürünlerin ve halk oyunlarının sahne aldığı Artvin – Batum Günlerinde 41 bin kişi ile Artvin yöresine ait halk oyunu olan Atabarı rekor denemesi gerçekleştirildi. Çeşitli yörelerin halk oyunlarının oynanmasıyla devam eden programda Belediye Başkanı İsmail Baran hemşerileriyle ata barı oynadı, horon tepti.

 

Özlediğimiz Değerlerimizi Yaşama İmkânı Bulduk

Vatandaşlar tarafından takdir ve beğeni ile karşılaşan Körfez Belediyesinin standında Başkan Baran vatandaşlarla sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdi. Kendisinin de Artvin Şavşatlı olması münasebetiyle memleket havasını kendilerine hissettirenlere teşekkür eden Belediye Başkanı İsmail Baran, Karadeniz bölgesinin televizyon kanallarından biri olan Kaçkar TV’nin programına katıldı. Burada hemşerilerine selam yollayan Başkan Baran, “Burada Artvin-Batum günlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hemşerilerimle bir araya gelmekten mutluyum, onurluyum. Özlediğimiz değerlerimizi yaşama imkânı bulduk. Aynı zamanda çok sevdiğim ve sürekli takip ettiğim dostlarım ve üstatlarımızı ilimizde ağırladık. Ben tekrardan kendilerine şeref verdiniz diyorum. Bizlere memleket havasını aldıran ve yaşatanlara tekrar teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Genç Artvinliler Derneği Başkanı Yasin Ekinci, Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ederek plaket takdim etti.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817