ASANSÖR FACİALARI YAŞANMAYACAK
Belediye, asansörlerin kontrol ve muayenesi için geçtiğimiz günlerde ihale yapmıştı. İhaleyi kazanan Lıftınstıtuut Güvenlik Denetim Şirketi,1 yıl süreyle İzmit’teki bütün asansörleri kontrol edecek. Halen İzmit sınırları içinde yaklaşık 1500 kayıtlı asansör bulunurken bir o kadar da kayıt dışı asansör olduğu öğrenildi. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, tıpkı araçlarda olduğu gibi asansörlerde de muayene zorunluluğu getirildiğini belirterek” Bu konuda ilk girişimi yapan belediyeyiz. İhaleyi kazanan firma işe başlamış olup 1 yıl boyunca kayıtlı kayıtsız bütün asansörlerin muayene ve kontrolü yapılacak. Böylelikle, asansör facialarının da önüne geçilmiş olacak” dedi. Ertürk, yetkili firmanın, standartlara uygun olmayan asansörlerin yönetmeliklere  uygun hale getirilmesini de sağlayacağını belirterek” Yönetmeliklere uygun olan asansörlere belge verilecek, uygun olmayanlar da uygun hale getirilene kadar kullanıma kapatılacak. Bütün çalışmalar, vatandaşların can ve mal güvenliği içindir” şeklinde konuştu. İzmit Belediyesi’nin ihaleyle belirlediği firma, asansörleri kuran firmaları denetlemek suretiyle prosedür işleyecek. Belediye’ de bu denetim ve kontrollerin sürekli içinde yer alacak.

 

ÜCRETLENDİRMEYİ MECLİS BELİRLEDİ

 

Asansörlerin yıllık kontrolü A Tipi muayene kuruluşunca yapılabilecek. Yapılacak  muayene ve kontroller için belirli bir ücret alınacak. İzmit Belediye Meclisi’nde kabul edilen ücretlendirme 1-3 durak için 245 Lira ve bundan sonraki her durak için artı 10 lira şeklinde olacak. İhaleyi kazanan firma elde ettiği gelirin yarısını İzmit Belediyesi’ne ödeyecek. Yetkililer, eskiden asansörlerin yıllık bakım işinin 400-500 lira arasında olduğunu da söylediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817