ASILSIZ SÖYLENTİ PANİĞE  NEDEN OLDU

Ses kaydını dinleyenler paniğe kapılırken olayın asılsız söylenti olduğu anlaşılınca da konu savcılığa iletildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ve ses kaydında adı geçen binada yer alan Mehtap Eczanesi sahibi Mehtap Orhan, yapılan asılsız söylemin çok büyük sıkıntılar yaşattığını söyledi. Mehtap Orhan, bir bayan tarafından yapılan ses kaydında binada virüs olduğu, ölümler yaşandığı, karantina uygulandığı şeklinde yayın yapılmış ve sosyal medya kanalıyla geniş bir alana yayılmış. Biz bunu vatandaşların aramasıyla öğrendik, eczaneden ilaç alanlar ağlayarak hem geçmiş olsun dediler hem de korku içinde olduklarını, aldıkları ilaçları attıklarını şimdi endişeyle beklediklerini söylediler. Bunu yapan bayan nasıl bir olaya sebep olduğunun farkında bile değil. Her alandan büyük bir yıkım içine girdik, insanlara bu olayın asılsız olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Mehtap Orhan, her hangi bir hastalık bulgusu olmadığı gibi karantina da yaşanmadığını ve normal olarak binada, çevresinde hayatın alınan tedbirlerle devam ettiğini, eczanenin de açık olduğunu söyleyerek, “Konuyla ilgili savcılığa şikayette bulunduk ve belgeleri sunduk. Bundan sonrasını yargıya bıraktık ama kendimizi anlatmaya çalışıyor, gelen telefonları cevaplandırarak olayı anlatıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817