Aşıroğlu Kavşağı’nda sona geliniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapımı devam eden Aşıroğlu Köprülü Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Total Station ölçüm cihazıyla inşaatta incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu’na çalışmaların hızla ilerlediği ve projede sona yaklaşıldığı bilgisi verildi.

 

TOTAL STATİON CİHAZIYLA ÖLÇTÜ

D-100 Karayolu üzerinde Aşıroğlu ve Ankara Caddeleri’nin kesiştiği yerde bulunan Aşıroğlu Köprülü Kavşağı’nda çalışmalar hızla ilerliyor. Bölge için çok önem taşıyan tünel inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu’na projede gelinen noktayla ilgili bilgi verildi. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, Total Station ölçüm cihazıyla da inşaat alanında inceleme yaptı. Başkan Karaosmanoğlu’na incelemelerinde Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak eşlik etti.

 

MARMARAY’A 250 METRE

Çalışmalarda sona gelinen Aşıroğlu Köprülü Kavşağı, inşaatı devam eden Marmaray hattı ve bu kapsamda yapılacak olan Osmangazi İstasyonu’na da 250 metre mesafede yer alıyor. Proje kapsamında D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli düzenlemeleri de yapılarak, Aşıroğlu Caddesi ve Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada bir altgeçit ile D-100 Karayolu’nun transit trafiğe hizmet etmesi amaçlanıyor. Böylece çift yön çalışan yan yolların tek yöne çevrilerek, altgeçit üzerinde düzenlenecek kavşakla durmadan kuzey-güney yönlü geçişlerin sağlanması planlanıyor.

 

140 METRE DAL-ÇIK OLACAK                                                                         Kavşağın iç kısmı 2x2 gidiş-geliş olurken, yan yollar ise tek yönde akacak. Kavşak Gebze-Darıca arasında kuzey-güney yönde bağlantıyla, D-100 trafiğini transit hale getirecek. Gebze ve Darıca yönüne gidecek araçlar ise yan yollar ve tünel üstündeki hemzemin kavşağı kullanarak istedikleri yöne gidebilecek. 31 metre genişliğe sahip olacak kavşağın tünel bölümü 140 metre dal-çık olarak yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817