Askerlere de deprem eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kara Kuvvetleri Muharebe Destek Komutanlığı ile yaptığı protokol kapsamında askerlere de deprem eğitimi vermeye başladı.

 

DEPREM TEDBİRLERİNE YÖNELİK

1999 Marmara Depremi’nin ardından deprem tedbirlerine yönelik köklü çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu alanda eğitim ağını da yaygınlaştırıyor. İlk ve ortaöğretim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına  yönelik sık sık eğitim programları düzenleyen Büyükşehir’in bu projesinden askeriye de yararlanmaya başladı.

 

7,4 ŞİDDETİNDE DEPREM

Büyükşehir Belediyesi, Kartepe’deki Kara Kuvvetleri Muharebe Destek Komutanlığı ile yaptığı protokol kapsamında askerlere de deprem eğitimi veriyor. Eğitimler Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark alanındaki Deprem ve Sismoloji Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Eğitime katılan askerlere, merkezin 3 boyutlu simülasyon odasında 7,4 şiddetindeki bir depremde neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak öğretiliyor.  Askerlere, deprem öncesi,  anı ve sonrasında yapılması gerekenler ve olası tehlikeler konularında bilgi veriliyor. Eğitim sonunda askerlere deprem anında yanlarında bulundurmaları gereken "İlk Yardım Çantası" hediye ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817