banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ASLANBEY ' E TAM DONANIMLI KÜLTÜR MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için kentin farklı noktalarında kültür merkezleri inşa ediyor. Kocaeli pek çok bölgeye yapımı gerçekleştirilen bu merkezler kültür-sanat etkinliklerinden konferanslara, seminerlerden kurslara ve cemiyetlere kadar pek çok alanda vatandaşlara hizmet veriyor. Bu merkezlerden biri de Kartepe ilçesi Aslanbey’e kazandırıldı. Yapım çalışmaları tamamlanan merkez bölge halkının hizmetine sunulacak.

ÇEŞİTLİ KURSLAR

Kültür Merkezleri, geleneksel el sanatları kuşları başta olmak üzere çeşitli kurslarla bölge halkını kendine çekiyor. Merkezler kuruldukları bölgede hareketli bir yaşa ortamı oluşturuyorlar. Jimnastik ve fitness gibi spor dersleri de özellikle ev hanımlarının rağbet gösterdiği aktiviteler arasında yerini alıyor.

BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu merkezlerden birini Kartepe ilçesi Arslanbey Mahallesi’ne kazandırıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Değişik mimari tarzıyla şekillendirilen Kültür Merkezi tamamlanmasının ardından bölge halkına hizmet verecek. 

ÜÇ BLOK

Kültür merkezi 2 bin 650 metrekare kullanım alanına sahip. Yapı A, B, ve C olmak üzere üç blok şeklinde inşa ediliyor. Kültür merkezinde fuaye, sergi salonu, gelin odası, fitnes salonu, 5 sınıflık KO-MEK ve mescit yer alacak. Toplam yapı alanı 2 bin 650 metrekare olan kültür merkezi çevre düzenlemesi ile birlikte 15 araçlık otoparkı oluşturulacak. Çevre düzenlemesinde süpürgeli saha betonu kullanılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826