ATAMAN; REŞAT HOCA BAŞÖRTÜSÜNE ve İLAHİYATA KARŞI
Ataman yazısında;
CHP Körfez Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Reşat Başar’ı KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı'ndan tanıyorum.

Kafasına koyduğunu yapan, tuttuğunu koparan, demokrat, çağdaş, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyen Reşat Hoca, CHP’nin Kocaeli’de aday gösterdiği tek akademisyen.

Dik duruşuyla tanınan, kararlarından ve düşüncelerinden taviz vermeyen Reşat Hoca'nın Körfez projeleri ile AK Parti’nin üniversiteye hiçbir şey yapmadığı yönündeki açıklamasını okuyunca şaşırmanın ötesinde hayal kırıklığı yaşadım.

Belli ki siyasetin; kandırma, aldatma, yalan söyleme, yapamayacağını vaat etme, gerçekleştiremeyeceği projelerin sözünü verme, mikro milliyetçilik yapma sanatı olduğunu kısa sürede o da öğrenmiş!

 

REŞAT HOCA'YA İNANAMIYORUM

Siyaset, Reşat Hoca'yı kısa sürede çok ama çok çabuk değiştirmiş.

Üç beş oy uğruna o hiç taviz vermediği ilkelerinden taviz vermek, bol keseden  atmak zorunda kalmış. Nereden mi biliyorum;

“Üniversite öğrencilerine burs vereceğim”vaadinde bulunmasından...

Anlaşılan Hoca'nın, belediyelerin üniversite öğrencilerine verdiği bursların üyesi ve adayı olduğu CHP’nin 21 Kasım 2008’de Anayasa Mahkemesi’ne dava açarak iptal ettirdiğinden haberi yok!

CHP sayesinde Türkiye genelinde CHP’li, AK Partili, MHP’li belediyelerden

burs alan 350 bin çalışkan ve gariban öğrencinin bursunun kesildiğini bilmiyor.

Başka? AKP’li belediyelerin Güzel Sanatlar Fakültesine sahip çıkmadığı için aday olduğunu söylemesinden.

Sizin anlayacağınız, AK Partili belediyelerin Kocaeli Üniversitesi'ne sahip çıkmadığını söylemeye çalışmış.

El insaf Hoca! Siyaset insanın gözünü bu kadar mı kör eder? 2009’a kadar Hereke Belediye Başkanlığı yapan ANAP’lı Şadi Biçer, CHP’li Ahmet Arıt, AK Partili Esener Maçil’in üniversitemize verdiği desteği ne çabuk unuttunuz?

AK Partili Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ın belediye eski hizmet binasını 4 yıllık Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokul yapmak üzere üniversitemize tahsis etiğini ve onarım için partner bulduğunu nasıl görmezden gelirsiniz?

CHP’li Sefa Sirmen’in Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu yıllarda yapmadığı, yapamadığı Umuttepe yolunu AK Partili Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun hizmete açtığını nasıl bilmesiniz?

AK Parti’yi her konuda eleştirebilirsiniz, kızabilirsiniz de ama üniversiteye sahip çıkma, destek verme konusunda söz söyleyemezsiniz?

Kocaeli Üniversitesi bugün örnek gösterilen bir üniversite olmuşsa, projeleri zamanında hayata geçirilmişse en büyük payın AK Partili bakanlara, başkanlara, hatta valiye ait olduğunu kabul etmek zorundasınız.

Sayın hocam kusura bakmayın ama üniversiteye katkılarından dolayı başkanlara teşekkür edeceğiniz yerde suçlamayı size yakıştıramadım.

 

TÜRBANA VE İLAHİYATA KARŞI

CHP Körfez Belediye Başkan adayı Reşat Başar, seçmenden oy isterken “takiye” yapıyor.

Eşi başörtülü Fevzi Canbaz ile muhafazakar seçmenden, başörtülü ve türbanlı kadınlardan oy isterken güzel sanatlar fakültesi dekanı iken yaptıklarını unutuyor.

Türbanlı öğrencileri derslere almayan hocalarla ilgili açılan soruşturma sonrası verilen cezaya itiraz eden Reşat Hoca, karara “muhalefet şerhi”koymuştu.

Temeli önümüzdeki günlerde atılacak ilahiyat fakültesine de karşı çıkmış, yapılan oylamada“hayır” demişti.

Kısa sürede siyasetin tüm inceliklerini ve ayrıntılarını öğrenen, siyaset ile akademisyenliği karıştıran, üç beş oy uğruna ilkelerinden taviz veren Reşat Hoca'yı tanıyamıyorum.

Türbana karşı çıkan, ilahiyat fakültesi kurulmasını istemeyen hoca şimdi türban takanlardan, ilahiyat fakültesi kurulmasını isteyenlerden oy istiyor.

Reşat Hoca'daki değişime bakar mısınız? Bir insan üç beş ay içinde üç beş oy için bu kadar mı değişir? Nereden nereye?

Körfezli seçmen Reşat Hoca'nın hangi sözüne ve kararına inansın?

Daha düne kadar türbana ve ilahiyat fakültesine karşı çıkan Reşat Hoca'ya mı?Yoksa bugün türbanlıların hamisi rolüne soyunan Reşat Hoca'ya mı?

 

YAPAMAYACAĞI PROJELER

Neyse biz gelelim asıl konumuz Reşat Hoca'nın açıkladığı görev, yetki ve sorumluluk alanına girmeyen, kimine göre mega, kimine göre çılgın, bana göre uçuk projelerine.

Profesör hocamız başkan seçilirse, Körfez’de D-100 Kirazlıyalı-Kaşkaldere tüneli, deniz ulaşımına entegre hafif raylı sistem ve teleferik ulaşımı, sahilde marina ve yat limanı, otogar ve otopark yapacakmış!

Tamam da tüm bu mega ve çılgın projeleri hangi yetki ve kaynak ile yapacak? Açıklasa da oy istediği Körfez halkı nasıl kandırıldığını, seçimde kime neden oy vereceğini ya da vermeyeceğini anlasa.

Belli ki hocamız Büyükşehir ve ilçe belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile vaat ettiği projelerin sahiplerini belirleyen 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasasının 7. ve 9. maddelerini okumamış.

Yasayı okur, başını kumdan çıkarıp etrafına şöyle bir bakarsa; hükümetin, bakanların, milletvekillerinin, valinin desteği olmadan Körfez’e çivi çakamayacağını öğrenir.

Bu arada birileri hocaya, ilçe belediye başkanınıntaş ocaklarını kapatma, öğrencileri ücretsiz taşıma yetkisi olmadığını da anlatmalı.

Sefa Sirmen gibi ilçe belediye başkanlığına aday olduğunu unutup Büyükşehir Belediye Başkanı görev, yetki ve sorumluluk alanına giren projeleri yapmaya soyunmak(!) CHP ve ilçe başkan adaylarının hastalığı olsa gerek.

Peki, Reşat Hoca'nın Körfez’de yapacağı hiç mi proje yok? Var elbette.

Konser-tiyatro-kültür merkezleri kurabilir. Kent orkestrası ve tiyatro topluluğu oluşturabilir. Köy kültür şenlikleri ve kiraz festivalleri düzenleyebilir. Spor salonu, fitness, kütüphane, medya, oyun ve etüt salonları, kadın sığınma evi, öğrenci köyü,seyir tepesi ve piknik alanları, kuş ve hayvanlara barınaklar yapabilir. Yamaçlarda hobi bahçeleriyle yürüyüş yolları (trekking) kurabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murti 10 yıl önce

sen rahat ol abi.onun ne olduğu chp adayı olduktan sonra kestirdiği firavun sakalı ve bıyığından belli!

Avatar
YÜKSEL KAYA @murti 10 yıl önce

o sakal ve bıyıktan suudi kıralında da var. ne olacak şimdi...

Avatar
gocer 10 yıl önce

aynen hoca yanlış yapmış zamanında senin gibilerle muhabbet etmiş. okadar yakın tanıdığına göre senin gibi dostu varken zaten düşman aramasına gerek yok. canı sıkılan bilgisi,terbiyesi olsun yada olmasın bu memlekette yazı yazarsa ancak bukadar olur zaten.ama sende haklısın yalakalık şu anda en cok geçerli meslek bu ülkede.

Avatar
dadaş 10 yıl önce

reşat hoca erzurumluyum diye ortaya çıktı ama o ne eruzurumlu nene hatunu bilir ve sever neden bir erzuurmluyu sever o tek fevzi canbaz gibi tiptronikleri sever...

Avatar
gülten ergeneli @murti 10 yıl önce

sayın galip ataman gerçekleri göz önüne sunduğunuz için teşekkürler milletin gözü açılsın artık

Avatar
BEN ERZURUMLUYUM 10 yıl önce

hocanin fi̇kri̇ neyse zi̇kri̇de odur erzurumlu olarak kabul edemem erzurumlu olan baş örtüsüne karşi gelmez zaten soyu sopu sosyali̇st bunun

banner2817