ATATÜRK HAVALİMANI'DA ÜÇ AYRI PATLAMA
İstanbul 'nın dış hatlar terminalinde 3 ayrı noktada art arda patlama meydana geldi. Teröristler 3 ayrı noktada üzerlerindeki bombaları patlattı. Bir canlı bombanın ise eylemini gerçekleştiremeden öldürüldüğü kanlı saldırıda 36 kişi can verdi, 147 vatandaşımız da yaralandı.

TERÖRİSTLER MİNİBÜSLE GELDİLER
Atatürk Havalimanı'nı Gidiş Terminalinde dün akşam 21.45 sıralarında meydana gelen terör saldırısı iddialara göre şöyle gelişti: Terörist grup hava limanına gri renkli bir minibüsle geldi. Hızla minibüsten çıkan teröristlerden birisi Dış Hatlar Gidiş terminali kontrol noktasında geldikten sonra uzun namlulu silahla etrafa ateş etti. Daha sonra CIP'nin önüne giden canlı bomba üzerindeki bombayı patlattı. Minibüsten çıkan diğer terörist de Dış Hatlar Geliş katına yöneldi. Canlı bomba önce silahla vatandaşların üzerine ateş ettikten sonra üzerindeki bombayı patlattı.

2 CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ
Minibüsten çıkan teröristlerden biri de havaalanının metro girişine giderek yine önce uzun namlulu silahla rastgele ateş açtı. Saldırgan polis tarafından öldürüldü. Diğer canlı bomba da ateş ettikten sonra yolcuların üzerine koşarken polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği öğrenildi.
HAVALİMANI UÇUŞLARA KAPATILDI
Kanlı saldırının ardından polis, havalimanında ve çevresinde operasyon başlattı. Tüm uçuşların iptal edildiği havalimanında bulunan çok sayıda vatandaşın güvenliğini sağlamak adına giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis. şüpheli gördüğü çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Canlı bombaların kendini patlatması sonucu terminal savaş alanına döndü. Kontrol noktasında bekleyen çok sayıda vatandaş yaralandı. Terör saldırısında 31 kişi hayatını kaybederken 147 kişi de yaralandı. Havaalanına çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Havadaki uçaklar başka alanlara yönlendirildi. Yaralılar ambulanslarla ve ticari taksilerle Bakırköy Devlet Hastanesi'ne ile bölgedeki hastanelere sevk edildi.

SALDIRININ ZAMANLAMASI MANİDAR
Canlı bomba ile dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen kalleş terör saldırısının Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile yapılan anlaşmaların ertesi gününe denk gelmesi ve turizmin yeniden ivme kazandığı bir zamanda yapılması dikkat çekti
..

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı tarafından, Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği belirtildi.


BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATINI VERDİ
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

OLAY YERİNE ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ
Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde ölen ve yaralananların olduğu patlama sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor.

Sağlık ekipleri, havalimanındaki yaralıları hastaneye kaldırırken, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

 kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817