ATIK PİLE KARŞILIK KİTAP
 İzmit Belediyesi’nin atık pil kampanyası sayesinde 21 ton atık pil toplandığı açıklandı. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 2010 yılından beri toplanan 21 ton atık pil sayesinde suyun, havanın ve toprağın kirlenmesinin önüne geçildiğini belirterek”  pil içerisindeki civa, kadminyum gibi kimyasal maddeler kontrolsüz şekilde atıldığında büyük çevre felaketlerine neden olmaktadır.  Bir pilin doğada 300 yılda yok olmadığı düşünüldüğünde olayın önemi daha iyi anlaşılmaktadır. İzmit Belediyesi olarak sadece bir yıl içinde 5 ton atık pil toplayarak geri dönüşümünü sağladık” dediler. Yetkililer,  atık pil konusunda vatandaşların duyarlılığının karşılıksız kalmadığını da ifade ederek” okullara, süpermarketlere, muhtarlıklara ve halka açık alanlara 715 adet atık pil toplama kutuları konuldu.  Vatandaşlar, ellerindeki atık pilleri buralara bırakabilirler. Ayrıca Belediyemize de getirebilirler” şeklinde konuştular.

Bu arada Hızırreis Ortaokulu Öğrencisi İrem Tan ile Özlem Akşit isimli vatandaş topladıkları atık pilleri İzmit Belediyesi yetkililerine teslim ettiler. Duyarlı vatandaşlara  karşılığında kitap hediye edildi.  İzmit Belediyesi tarafından  bir yıl içinde atık pil kampanyasına destek olanlara toplam 200 adet kitap hediye edildiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817