banner2779
banner2752
banner2750

ATIKLAR İÇİN ALO DEMEK YETERLİ
 Çevreye duyarlılığı ile  bilinen ve bu konuda örnek projelere imza atan İzmit Belediyesi, vatandaşların ev ve işyerlerindeki bitkisel atık yağ ve eski elektronik eşyaları bulundukları yerlerden alıyor. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, uzun yıllardır elektronik atıklarla, bitkisel yağları toplayarak geri dönüşümünü sağladıklarını belirterek” vatandaşlar, ev ve işyerlerindeki elektronik atıkları çoğu kez nereye atacaklarının derdine düşerler. Belediye olarak vatandaşların kullanmadığı  elektronik araç- gereçleri topluyoruz. Eski televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi araçların içinde civa gibi ağır metaller bulunuyor. Bu atıklar kontrolsüz şekilde doğaya atıldığında civa gibi ağır metaller, suya, toprağa ve havaya karışarak çevre kirliliğine yol açmaktadır. Böyle bir duruma imkan vermemek için vatandaşlar ellerindeki elektronik atıkların alınması için 318 00 77 numaralı telefonu arayabilirler. Ekiplerimiz, verilen adrese gidip bu atıkları alıp geri dönüşümünü sağlamaktadır” dediler.

 

AYDA 1 TON ATIK YAĞ

 

Yetkililer, aynı şekilde kızartma yemeklerinde kullanılan bitkisel yağların çöpe ya da lavaboya dökülmesinin de    doğru olmadığını hatırlatarak” özellikle ev hanımları, kullandıkları  yağları dökmeyip  kaplarda biriktirsinler. Belediyemize gelemiyorlarsa telefon edip  bunları arkadaşlarımıza aldırarak çevrenin korunmasına katkı sağlamış olurlar” şeklinde konuştular. İzmit’te bir hafta içinde vatandaşların araması sonucunda evlerden 110 litre bitkisel atık yağ ile 800 kilogram elektronik atık alındığı öğrenildi. İzmit’te ayda ortalama evlerden 1 ton, işyerlerinden de 10 tona yakın atık yağ toplandığı bildirildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751