“Avrupa Şeref Plaketi” Kocaeli’de

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası alanda başarılı projeler yürütmesi nedeni ile elde ettiği Avrupa Konseyi tarafından verilen “Avrupa Şeref Plaketi” ödülü için Sırrı Paşa Konağı’nda tören düzenlendi. Törende Avusturya Eski Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Bayan Edeltraud Gattere, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na plaketi takdim etti. Gattere, dünyada sayılı kentlere verilen bu plaketi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hak ederek kazandığını dile getirdi.

 

SIRRI PAŞA KONAĞINDA TÖREN YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası düzeyde kazandığı ödüllere bir yenisini eklediği “Avrupa Şeref Plaketi” ödülü için yapılan törene ilgi yoğun oldu. Restore edilip Kocaeli’nin hizmetine sunulan Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleşen törene Avusturya Eski Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Bayan Edeltraud Gattere, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HİZMETLER FARKLILIĞI ORTAYA ÇIKARMIŞ

Törende konuşan Avusturya Eski Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Bayan Edeltraud Gattere Türkiye’nin doğu ile batının bir köprüsü olduğunu dile getirerek Dünya’da söz sahibi bir ülke olduğunu kaydetti. Gattere, Kocaeli’nin de denizi, yeşili ile sanayinin iç içe olmasının çok farklı bir özellik taşıdığını belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmetleri ile bu farklılığı ortaya çıkardığını gördüğünü dile getirdi.

 

KOCAELİ HAKETTİ

Gattere, “Avrupa Şeref Plaketi” ödülü için birçok kıstasların ele alındığını söyleyerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu kıstasları fazlasıyla yerine getirdiğini ifade etti. Gattere, özellikle birçok kıtadan kardeş şehir olunması Uluslararası Birlikler, Yurtdışındaki Şehirlerle İlişkiler, Avrupa Faaliyetleri, Avrupa Düşüncesinin Yaygınlaştırılması, Personel Değişim ve Eğitim Çalışmaları bu plaketin verilmesinde rol oynadığını kaydetti. Gattere, Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülü almasının çok değerli olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

HİZMET KALİTEMİZ BİR KEZ DAHA TESCİLLENDİ

Kocaeli için anlamlı bir plaketi tüm hemşehrileri adına gururla teslim aldığını kaydeden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,” Avrupa Konseyi’nin, hizmet kalitesi tescillenmiş yönetimlere takdim ettiği bu plaketin şehrimize layık görülmesi, bizim için son derece değerlidir, özeldir. Kocaeli’deki hayata geçirdiğimiz projelerin uluslararası boyutta da yansımalarını bu ödülle bir kez daha görmüş olduk. Bunu hep beraber çalışarak yaptık” ifadelerini kullandı.

 

KOCAELİNİN RAHATI VE MUTLULUĞU İÇİN

Başkan Karaosmanoğlu bütün çalışmaların ve gayretlerin öncelikle Kocaeli’nin rahatı ve mutluluğu, ülkenin menfaatleri, ve insanlığın evrensel kazanımları için olduğunu dile getirerek” Türkiye’de sadece iki belediyeye nasip olan Avrupa Şeref Plâketi ile Kocaeli’mizin Avrupa standartlarındaki hizmetleri ve yaşam standardı bir kez daha tescillenmiş oldu” dedi.

 

AYSEV’DEN İLAHİLER

Gecenin sonunda ise Hakan Aysev konser verdi. İlahi, türkü ve sanat müziğinden birçok parçayı seslendiren sanatçı törene gelenlerden bol bol alkış aldı. Aysev’e seslendirdiği ilahilerde semazenler de eşlik etti. Aysev ayrıca bu önemli ödülün takdiminde bulunmaktan dolayı çok mutlu ve şanslı olduğunu belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu bu başarısından dolayı tebrik etti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817