AVRUPALI KADINLAR, İZMİT’İN PROJELERİNDEN ETKİLENDİ
 Bir proje kapsamında İzmit’e gelen Almanya ve İspanyalı kadınlar, İzmit Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarını incelediler.

Avrupa Birliği Grundtvig Yetişkin Eğitimine bağlı ortaklık projesi kapsamında Türkiye, Almanya ve İspanya arasında 2012 Temmuz ayında başlayan çalışmanın Türkiye ayağı gerçekleştirildi. Ülkemizde İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje Kadınların Avrupa’daki yeri, ortak ülkelerdeki kadınların konumu, yapılan çalışmaların yerinde incelenmesi ve sonuçların ortak bir dergide yayınlanmasını içeriyor. Bu anlamda İzmit Belediyesi’nin kadınlar için yaptığı çalışmaların bir kısmı Avrupalı konuklara tanıtıldı.

 

AŞURE YEDİLER

 

İzmit Kadın Meclisi Çalışma Ofisinde aşure ve kahve ikramı ile başlayan programda İZMEK yağlı boya resim kursu sınıfı ve kadınlara özel hizmet veren spor salonu ziyaret edildi. Kadıköy Mahalle Konağı’ndaki doğum günü etkinliğinin ardından Gündoğdu Mahalle Konağı’ndaki Mahallede Gün Var programına katılan Avrupalı konuklar etkinliklerden oldukça etkilendiler. Projenin Alman koordinatörü Andrea Rudolph Hoffman,  Gündoğdu Emekli Evi’nde masaj koltuğunda bir süre dinlendi. İzmit Belediyesi’nin kadınlar için yapmakta olduğu Kadın Sosyal Yaşam Merkezi hakkında bilgi alan konuklar projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade ettiler ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a bu örnek proje için teşekkür ederek merkezi hizmete açıldığında yeniden ziyaret etmek istediklerini söylediler. Tarih Koridoru  Projesi kapsamındaki tarihi hamamı ve Yeşil Konağı ardından da Sırrı Paşa Konağı’nı gezen Avrupalı kadınlar son olarak Saatçi Ali Efendi Konağı’na geçtiler.

İnceleme gezisine Projenin Türkiye Koordinatörü Hacer Özaslan, proje görevlisi İlkay Solmaz ve Haluk Giray katılırken gezide ekibe İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert eşlik etti. Projenin Türkiye sorumluları geziden çok memnun kaldıklarını ve yapılan örnek çalışmalardan ve kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817