Avukatlar'dan takdir edilecek davranış
Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olayları protesto etmek için Cumhuriyet Parkı’nda toplanan daha sonra Perşembe Pazarı Alanı’na yürüyen gruba polis defalarca müdahale etti. Yaklaşık 5 bin kişilik grup, sokak aralarına dağıldı. Müdahalesine saatlerce ara vermeyen polis, kent genelinde adeta cadı avı başlattı. Sokak sokak birçok vatandaşı takip eden, GBT kontrolü yapan polis 97 kişiyi gözaltına aldı.

HUKUKİ DESTEK
Kocaeli Barosu yaşanan olaylar sonrasında kolları sıvadı ve yaklaşık 20 avukattan oluşan bir heyet oluşturdu. Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ve CHP İl Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Arzu Türkkal Enç’in de içinde bulunduğu heyet olaylar başladığı saatten itibaren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Dün gece boyu Kaşkal’da bekleyen hukukçular, gözaltına alınan Kocaelililerin ifadelerinde yanlarında bulundu. Hukuki destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817