“Ayasofya 2014’de cami  olarak ibadete açılacak”
 Ayasofya açılıyor mu?’ konulu konferansıyla Derincelilerle buluşan Prof. Dr. Mehmet Çelik, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılacağını söyledi

 

DEREG Projesi beşinci yılında da sürüyor

Derince Eğitim ve Gelişim Projesi kapsamında birçok ünlü yazarın konuk olduğu Derince’de

bu kez Prof. Dr. Mehmet Çelik ‘Ayasofya açılıyor mu?’ konulu konferansıyla Derincelilerle bir araya geldi. Beşinci yılında da tüm hızıyla devam eden Derince Eğitim ve Gelişim Projesi (DEREG) kapsamındaki konferanslarda Prof. Dr. Mehmet Çelik bu kez ‘Ayasofya açılıyor mu?’ konu başlığı altında çok önemli bilgiler verdi. Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Çelik, 2014 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılacağını söyledi.

 

Sadece namaz meselesi değil, bağımsızlık sembolü

Ayasofya’nın ibadete kapatılması süreci ile ilgili bilgiler veren Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ayasofya’nın ibadete kapatılmasının Resmi Gazete’de bile yer almadığını bu yüzden bu yönde alınmış bir kararın geçerli olamayacağını söyledi. Atatürk adının kullanılarak Ayasofya’nın ibadete kapatıldığını söyleyen Çelik, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılacağını söyledi. Ayasofya’nın ibadete açılacak olmasının sadece bir namaz kılması meselesi olmadığını belirten Çelik, bunun aynı zamanda bir bağımsızlık sembolü olduğunu ve Ayasofya’nın cami olmasıyla birlikte Türkiye’nin öz güvenini yeniden kazanacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817