banner2779
banner2752
banner2750

AYASOFYA'DA 86 YIL SONRA İLK NAMAZ KILINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'ndeki ilk Cuma Namazına gitmek için Kısıklı'daki konutundan çıkarak Ayasofya'ya geldi. Ayasofya'da ilk sela minarelerden okundu. Sela'nın ardından Erdoğan, Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

Ayasofya Camii'nde ilk namaz için binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren meydana akın etti. Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından cuma namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayasofya'da safını tuttu.

86 YIL SONRA AYASOFYA'DA İLK NAMAZ

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'da 86 yıl sonra kılınan ilk cuma namazının ardından camiden ayrıldı.

-Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı.

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde irad edilen ilk hutbeye elinde kılıçla çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Milletimizin derin bir yürek yarasına dönüşen hasreti sona eriyor elhamdülillah. Hamdüsenalar olsun Allah'a"

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesini irad ediyor.

-Ayasofya minarelerinden ilk ezan sesi yükseliyor.

-Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş cuma duası okudu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde

ERDOĞAN'DAN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ

-Ayasofya Camisi'nde sabah 10.00'da sala ve tekbirlerle başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapıldı. Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyan, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet etti.

-Ayasofya minarelerinden ilk sela okunmaya başlandı.

Ayasofya minarelerinden ilk sela okunmaya başlandı.

Ayasofya minarelerinden ilk sela okunmaya başlandı.

ERDOĞAN AYASOFYA'DA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne geldi. Kısıklı'daki konutundan ayrılan Erdoğan, saat 12.00 sularında Ayasofya Meydanı'na geldi. Namaz kılmak için meydanları dolduranlar Erdoğan'ın gelişiyle sloganlar attı. Alkış ve sevgi gösteriyle karşılanan Erdoğan'a İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751