AYDEMİR KAYA; KARARI OKUYUNCA DAYANAMADIM
 Körfez Tütünçiftlik Fatih Mahallesi’nde yaşanan ve polisleri alarma geçiren havaya ateş etme olayına adı karışan Aydemir Kaya, bir süre önce ölen oğlu ile ilgili mahkeme kararını alınca dayanamayıp, havaya ateş ettiğini ve kimseye zarar verme amacı taşımadığını söyledi.

Körfez’de yap-sat işleri ve müteahhitlik yapan Aydemir Kaya, saygın bir iş adamım olduğunu ve duygusal davranarak bu hareketi yaptığını söyleyerek, ‘’Haziran 2015’te, oğlum Emrah Kaya şizofren hastası olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Oğlumun durumu bilindiği halde gerekli önlemler alınmadı ve canına kıydı. Hastane gereken önlemleri almadığı gibi, ölümünden 45v dakika sonra olay anlaşıldı. Bu durum yaptığımız mahkeme başvurusu sonrasında, ilk verilen bilirkişi raporu ile doğrulandı. Odadaki duş askısının dahi alınmadığı ve hiçbir önlem düşünülmediği görüldü ve şikayetçi olduğumuz Başhekim, doktorlar ve görevliler için soruşturma izni verildi. Daha sonra itiraz ile ikinci bir bilirkişi atandı ve bu kez aksi rapor verildi. Çok net olarak ihmal varken verilen bu zıt karar ile mahkeme şikayetçi olunan görevlilere soruşturma izni vermedi ve adeta suçsuz buldu’’ dedi.

Aydemir Kaya, oğlunun acısını hiç unutmadığını, bu kara da kendisine ulaşınca polislerin uzaklaşmasını bekleyip, daha sonra da ruhsatlı olan silahı ile havaya bir-kaç el ateş ettiğini söyleyerek, ‘’Hangi baba bu acıya dayanabilir. Verilen haksız karar karşısında dayanamadım, duygusal davranarak havaya ateş ettim. Kimseye zarar vermeyi düşünmedim ve vermedim de, tamamen duygusallıkla hareket ettim, üzgünüm ama bu durumda birçok insan tepki gösterirdi’’ dedi.  Aydemir Kaya, yargıda hakkını aramaya devam edeceğini ve hemen karara itiraz ederek, adaletin yerini bulması için mücadeleyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817