Aygün ve Katırcıoğlu,  Silivri’de ki duruşmayı takip etti


 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmaya, 116'sı tutuklu, 121 sanık ve avukatları katıldı. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığını temsilen avukatların da katıldığı duruşmayı, bazı 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları da takip etti.


“BU DAVALARIN TAKİPÇİSİ OLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Duruşmayı Kocaeli Milletvekillerinden AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Aygün ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu da tüm gün takip etti. Duruşma arasında Milletvekili Katırcıoğlu yaptığı açıklamada; “Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozan bu hainler muhakkak cezalarını alacaktır. Dış mihraklardan beslenen bu hainler ülkemizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacak. Bizler de bu davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.


15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Bütün sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da ayrı ayrı 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817