Aziz Alemdar’dan her çocuğa satranç takımı
 

İki öğretmen, 120 öğrenci
Derince Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmete açtığı bilgi evleri arasında yer alan Kusachi Hobi Akademisi yeni dönemde de yine vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği kurslar arasında yer alan satranç çalışmaları ise Sezai Kaygın ve Arif Aksüt önderliğinde gerçekleşiyor. Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri 4 grup halinde gerçekleşen satranç derslerinden 120 öğrenci yararlanırken, bu kurslara katılan öğrenciler satranç öğrenerek, kendilerini geliştirme imkanı buluyor.
 
Başkan Alemdar’dan ziyaret
İlçe genelinde birbirinden önemli eğitim yuvalarını hizmete açan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, belediyenin en önemli eğitim merkezlerinden biri olan Dumlupınar Mahallesi’ndeki Kusachi Hobi Akademisi’nde devam eden satranç kurslarını ziyaret etti. Kusachi Hobi Akademisi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Alemdar, merkeze gerçekleştirdiği ziyarette, satranç hocaları Sezai Kaygın ve Arif Aksüt’ten bilgi alarak, burada eğitim gören öğrencilerle sohbet etti.
 
‘Eğitime destek görevimiz’
Gerek Kusachi Hobi Akademisi, gerekse ilçedeki hizmet veren diğer bilgi, sanat ve spor merkezleriyle halkın taleplerine en güzel karşılığı vermek amacıyla çalıştıklarını belirten Başkan Alemdar, Derince Belediyesi’nce düzenlenen kursların hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik alternatifler sunduğunu söyledi. Eğitime yönelik yapılan her çalışmayı kendi asli görevleri olarak kabul ettiklerini belirten Başkan Alemdar, Derince Belediyesi olarak bu anlayışla yola devam edeceklerini söyledi.
 
Velilerden Alemdar’a teşekkür
120 öğrencinin eğitim gördüğü satranç kursunda her çocuğa Derince Belediyesi’nin hazırladığı satranç takımını hediye eden Başkan Alemdar, öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu. Satrancın, kişisel gelişimde büyük önemi olduğunu belirten Başkan Alemdar, disiplin, zeka ve bilginin birleşimi olarak değerlendirdiği satrancın, öğrencilerin eğitim hayatına da katkı sunacağına inandığını söyledi. Başkan Alemdar’a hizmetler için teşekkür eden öğrenci velileri ise bilgi evlerinin kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817