Bağ-Kur emeklisine zam
 Hükümet, çalışan lere ekstra zam için kolları sıvadı. 1 Kasım seçim beyannamesinde yer alan destek primi müjdesinin hayata geçirilmesi için hazırlıklara başlandı. Yapılacak düzenleme ile emekli olup esnaflık yapanların maaşından yapılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi tamamen kaldırılacak. Bu müjdenin yaşama geçirilmesi için yasa tasarısı hazırlanıyor. Emekliye 100 lira zamma ilişkin düzenlemenin de aynı anda Meclis'e sunulacağı kaydediliyor. 

550 BİN KİŞİ FAYDALANACAK 
Hükümet, daha önce yaptığı yasal düzenleme ile emekli esnafın maaşından yapılan yapılan kesintiyi yüzde 15'ten yüzde 10'a indirmişti. Bu düzenleme Temmuz 2015 ödeme dönemi itibariyle yürürlüğe girmişti. Şimdi çıkarılacak yasayla yüzde 10'luk kesinti de bitecek. Böylece emekli esnaf, rutin 
lara ek olarak bir artışa daha kavuşacak. Maaştaki kesintinin kalkması suretiyle gelir artışı sağlanacak. Örneğin; maaşı bin lira olan çalışan emeklinin eline yüzde 10'luk kesintiyle 900 lira geçiyor. Emekli, kesintinin kalkmasıyla bin lira almaya başlayacak. Bu düzenlemeden yaklaşık 550 bin çalışan emeklinin yararlanacağı belirtiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817